Osallistu

Tervetuloa, täältä löydät tietoa ja ilmoittautumislinkit Minä, syöpä ja työ -ryhmiin ja tapahtumiin.

”Minä, syöpä ja työ” -ryhmät, tapahtumat ja tapaamiset tarjoavat vertaistukea ja tietoa työhön ja arkeen palaamiseen syövän kanssa ja sen jälkeen. Toiminta ja palvelut ovat osallistujalle maksuttomia.

Jos ryhmään osallistuminen ei ole sinun juttusi, tarjoamme myös yksilötukea työelämän kysymyksissä. Ole ystävällisesti yhteydessä Markettaan: marketta.liljestrom(at)syopapotilaat.fi tai Tuuliin: tuuli.mahonen(at)syopapotilaat.fi

 

Tätä sivua päivitetään jatkuvasti, joten tulehan uudelleenkin kurkkaamaan uusimmat tapahtumat.

Anonyymit Minä, syöpä ja työ -ryhmächatit keväällä 2018

Chatit on suunnattu työikäisille syöpään sairastuneille henkilöille ja ne järjestetään kevätkaudella ke 17.1. alkaen, aina joka toinen keskiviikko klo 20-21.30 6.6. asti. Tule mukaan keskustelemaan anonyyminä! 

 

Etäryhmä
Videopuhelujen välityksellä kokoontuva Minä, syöpä ja työ -ryhmä alkaa to 14.6. ja seuraavat kerrat ovat 21.6., 28.6., 2.8. ja 9.8. klo 10-11.30. Puheluiden välillä on mahdollista tehdä keskusteluja pohjustavia välitehtäviä. Teemat sovitaan ensimmäisessä puhelussa ja ne voivat käsitellä esimerkiksi jaksamista, työn merkityksiä, työpaikan sosiaalisia suhteita ja sitä, miten sairastuminen vaikuttaa näihin asioihin. Mukaan mahtuu viisi osallistujaa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset marketta.liljestrom@syopapotilaat.fi.

 

Helsinki/Uusimaa

Kesäretket

Tiistaina 12.6. klo 18-20 nautimme Helsinki-päivän antimista Open Air Karaoke -tapahtumassa Kulttuuritehdas Korjaamolla Töölössä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen emma.andersson(at)syopapotilaat.fi

Tiistaina 19.6. klo 12.30-15
teemme retken Talvipuutarhaan. Tervetuloa mukaan tapaamaan vertaisia, nauttimaan kukkaloistosta, kahvista ja erinomaisesta seurasta! Lisätietoja ja ilmoittautuminen marketta.liljestrom(at)syopapotilaat.fi

Keskiviikkona 27.6. klo 17-20 teemme kulttuuriretken Suomen valokuvataiteen museoon Kaapelitehtaalla. Tavataan suoraan museon aulassa. Klo 17 alkaen museoon on ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyyn tutustumisen jälkeen mennään yhdessä kahville/teelle. Ei ennakkoilmoittautumista.

Minä, syöpä ja työ -teemasarja tarjoaa kaikille avoimia tilaisuuksia ja tietopaketteja työelämäkysymyksistä. Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen tiloissa, osoitteessa Liisankatu 21 B, 6. krs. torstaisin klo 17-18.30. Teemasarja jatkuu taas syksyllä. Päivämäärät ja teemat ilmoitetaan kesän aikana.

 

Työmatka-ryhmät tarjoavat paikan työelämäkysymysten vertaistuelliseen pohdintaan. Ryhmässä tehdään harjoituksia omien tavoitteiden selkeyttämiseksi ja saavuttamiseksi. Tapaamisiin voidaan myös kutsua vierailijoita alustamaan tai lähteä itse työpaikkavierailulle. Sisällöt ja toimintatavat räätälöidään ryhmäläisten tarpeiden mukaan, mutta teemoja ovat muun muassa

 • oman työkyvyn reflektointi
 • osaamisen näkyväksi tekeminen
 • tavoitteiden asettaminen
 • hakemusten ja ansioluetteloiden laatiminen
 • työhaastattelut ja
 • työpaikan sosiaaliset suhteet

Kaikkia aihepiirejä lähestytään sairauden ja arkeen palaamisen näkökulmasta – siitä, miten syöpä vaikuttaa työnhaussa ja työhön palaamisessa.

Työmatka-ryhmät sopivat syöpään sairastuneille ja syövän sairastaneille aktiivista toimintaa kaipaaville työnhaun tueksi ja uuteen vaiheeseen valmentautumiseen. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa, 2 tuntia kerrallaan, noin kaksitoista kertaa. Kahdelle ensimmäiselle kerralle osallistuminen on tärkeää. Ryhmä on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Syksyllä 2018 on alkamassa uusi ryhmä. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan kesäkuun aikana.

Taukohuone-ryhmät sopivat töihin palanneille syöpään sairastuneille ja syövän sairastaneille, jotka pohtivat jaksamistaan ja työn merkitystä, sekä etsivät työn ja muun elämän tasapainoa syövän kanssa ja sen jälkeen. Vertaistuellisessa ryhmässä keskustellaan mm. työelämän haasteista ja mahdollisuuksista, iloista ja peloista, jaetaan tietoa ja käytännön vinkkejä. Tapaamisten teemoja ovat muun muassa

 • oman työn organisointi
 • työpaikan sosiaaliset suhteet
 • kokonaisvaltainen hyvinvointi
 • syövän uusimisen pelko ja
 • työ voimavarana

Näitä kysymyksiä käsitellään keskustellen ja erilaisten harjoitusten kautta. Ryhmät kokoontuvat kahden-kolmen viikon välein, 2 tuntia kerrallaan, noin yhdeksän kertaa. Tervetuloa mukaan!

 

Syksyllä 2018 on alkamassa uusi ryhmä. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan kesäkuun aikana.

Hämeenlinna

Syksyllä 2018 järjestetään neljä Minä, syöpä ja työ -iltaa Hämeenlinnassa Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen tiloissa osoitteessa Palokunnankatu 10 D 26. Iltojen vetäjinä vuorottelevat hankkeen työelämäkoordinaattorit Marketta Liljeström ja Tuuli Mähönen. Teemat tarkentuvat kesän aikana.

Kokoonnumme maanantaisin 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12. klo 17-18.30.

Mukaan voit tulla yhden kerran tai vaikka jokaiseen tapaamiseen. Ilmoittaudu Marketalle marketta.liljestrom(at)syopapotilaat.fi / 045-1046509.

 

Pirkanmaa

Toiminta Pirkanmaalla on käynnistynyt alkuvuodesta 2018. Jos olet kiinnostunut Pirkanmaalla Minä, syöpä ja työ -toiminnasta, ole yhteydessä työelämäkoordinaattori Tuuli Mähöseen, tuuli.mahonen(at)pirsy.fi.

Lisätietoa Pirkanmaan Syöpäyhdistyksestä

Toimintakyky kuntoon. Kuva: Silta-Valmennusyhdistys ry