Siirry suoraan sisältöön

Suomi 100 -hanke: Elossa ja osallisena, myös työelämässä!

Työelämähanke tarjosi vertaistukea, tietoa ja tapahtumia.

Millaisia työelämän haasteita sairastuminen voi synnyttää? Missä asioissa työntekijä olisi kaivannut työpaikan tukea sairastuttuaan tai töihin paluun koittaessa hoitojen jälkeen? Miten sanoittaa syövän mentävä aukko CV:ssä? Minkälaisia hyviä kokemuksia on muille jaettavaksi?

Tutustu Syöpä ja työ -tietopakettiin työikäisille syöpään sairastuneille ja ammattilaisille. Sivustolta saa tukea työelämän pohdintoihin sekä ajankohtaista tietoa.

Syöpään sairastunut voi kaivata tukea työnhaussa, työssä jaksamisessa tai työhön palaamisessa. Töihin paluu voi olla hankalaa, eikä monipuolista tukea välttämättä ole saatavilla syöpähoitojen päätyttyä. Hoitavat tahot eivät aina osaa riittävästi ottaa huomioon työn merkitystä ja työhön paluun haasteita kuntoutuksessa.

”Elossa ja osallisena, myös työelämässä!” -hankkeen (2017-2021) tarkoituksena oli helpottaa työkykyisten syöpään sairastuneiden paluuta työelämään tarjoamalla fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista tukea.

Hanke toteutettiin Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Karjalan alueella sekä valtakunnallisesti saattoi osallistua etänä eri tavoin (chat, Google Hangouts jne.). Toiminnassa järjestettiin yksilö- ja ryhmäohjausta tukea kaipaaville.

Samalla lisättiin tietoa siitä, että syöpäpotilaan työelämävalmiuksien ylläpitäminen tulisi huomioida tärkeänä osana syöpään sairastuneen hoitoa ja kuntoutusta. Lisäksi tavoitteena oli syventää syöpäjärjestöjen yhteistyötä sekä tarjota tietoa julkisen sektorin työllistämispalveluille ja työterveyshuollon tarpeisiin.

Tietoa tapahtumista jaettiin Suomen Syöpäpotilaat ry:n ja yhteistyökumppanien nettisivuilla sekä sosiaalisen median kautta.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa olivat Suomen Syöpäyhdistys sekä Etelä-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistykset. Hankkeen rahoitti sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskeskus (STEA).

Lisätietoa:

Jos olet kiinnostunut Syöpä ja työelämä -teemasta, tarvitset puhujaa tai haluaisit tehdä muuta yhteistyötä, ole yhteydessä:

Emma Andersson, erityisasiantuntija
emma.andersson(at)syopapotilaat.fi
Twitter: @AnderssonEmmaFI

#syöpäjatyö #hyvänlaatuinentyö #suomensyöpäpotilaat

Työelämähankkeessa käytettiin ryhmätoimintaan osallistuvien itsearvioinnissa Työterveyslaitoksen Kykyviisaria. Lisätietoa Kykyviisarista.

Kykyviisari-itsearviointityökalun rekisteriseloste.