Siirry suoraan sisältöön

Suomi 100 -hanke: Elossa ja osallisena, myös työelämässä!

Työelämähanke tarjoaa vertaistukea, kannustusta, tietoa, verkostoja ja tapahtumia.

Millaisia työelämän haasteita sairastuminen voi synnyttää? Missä asioissa työntekijä olisi kaivannut työpaikan tukea sairastuttuaan tai töihin paluun koittaessa hoitojen jälkeen? Miten sanoittaa syövän mentävä aukko CV:ssä? Minkälaisia hyviä kokemuksia on muille jaettavaksi?

Tutustu Minä, syöpä ja työ -tietopakettiin työikäisille syöpään sairastuneille ja ammattilaisille. Sivuilla tukea työelämän pohdintoihin ja ajankohtaista tietoa ja tapahtumat.

Syöpään sairastunut voi kaivata tukea työnhaussa, työssä jaksamisessa tai työhön palaamisessa. Töihin paluu voi olla hankalaa, eikä monipuolista tukea välttämättä ole saatavilla syöpähoitojen päätyttyä. Hoitavat tahot eivät aina osaa riittävästi ottaa huomioon työn merkitystä ja työhön paluun haasteita kuntoutuksessa.

Minä, syöpä ja työ -hankkeen tarkoituksena on helpottaa työkykyisten syöpään sairastuneiden paluuta työelämään tarjoamalla fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista tukea.

Hanke toteutetaan Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Karjalan alueella sekä valtakunnallisesti voi osallistua etänä eri tavoin (chat, Google Hangouts jne.). Toiminnassa järjestetään yksilö- ja ryhmäohjausta tukea kaipaaville.

Samalla lisätään tietoa siitä, että syöpäpotilaan työelämävalmiuksien ylläpitäminen tulisi huomioida tärkeänä osana syöpään sairastuneen hoitoa ja kuntoutusta. Lisäksi tavoitteena on syventää syöpäjärjestöjen yhteistyötä sekä tarjota tietoa julkisen sektorin työllistämispalveluille ja työterveyshuollon tarpeisiin.

Tietoa tapahtumista jaetaan Suomen Syöpäpotilaat ry:n ja yhteistyökumppanien nettisivuilla sekä sosiaalisen median kautta.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Suomen Syöpäyhdistys sekä Etelä-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistykset. Hankkeen rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskeskus (STEA).

Lisätietoa:

Toiminta ja palvelut ovat osallistujalle maksuttomia. Jos olet kiinnostunut hankkeesta, haluat osallistua tai tarvitset muuten lisätietoa, ole yhteydessä koordinaattoreihin:

Marketta Liljeström, työelämäkoordinaattori
marketta.liljestrom(at)syopapotilaat.fi
Twitter: @LiljestromMarke

Mari Bergman, työelämäkoordinaattori
mari.bergman(at)syopapotilaat.fi

Emma Andersson, projektipäällikkö
emma.andersson(at)syopapotilaat.fi
Twitter: @AnderssonEmmaFI

#syöpäjatyö #hyvänlaatuinentyö #suomensyöpäpotilaat

Työelämähankkeessa käytetään ryhmätoimintaan osallistuvien itsearvioinnissa Työterveyslaitoksen Kykyviisaria. Lisätietoa Kykyviisarista.

Kykyviisari-itsearviointityökalun rekisteriseloste.