Siirry suoraan sisältöön

Hyödyllisiä nettisivuja

Sivulta löydät monille syöpäpotilaille hyödyllistä tietoa sisältäviä nettisivuja.

EU-terveydenhoito.fi -verkkopalvelu
Verkkopalvelu sisältää tietoa rajat ylittävästä terveydenhuollosta sekä potilaan oikeuksista. Palvelun toteuttaa rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Kansaneläkelaitoksen kanssa.
Linkki sivuille: EU-terveydenhoito.fi

 

Tietoa sairastamisesta Suomessa
Suomi.fi-sivustolla on tietoa mm. sairastamisesta, potilaan oikeuksista, sairauslomasta ja kuntoutuksesta.
Linkki sivuille: Suomi.fi: Terveys ja sairaanhoito

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama Potilaan opas
Potilaita ja heidän läheisiään rohkaistaan vaikuttamaan hoitoon ja osallistumaan potilasturvallisuuden kehittämiseen internetissä julkaistulla oppaalla. Potilaan oppaaseen on muun muassa listattu kymmenen tärkeintä asiaa, joiden avulla potilaat voivat vaikuttaa hoitonsa sujuvuuteen ja potilasturvallisuuteen. THL on laatinut oppaan yhteistyössä potilaiden ja potilasjärjestöjen kanssa.
Linkki sivuille: THL – Potilaan opas

 

Lääketietokeskuksen rokotustietoa
Linkki sivuille: Rokotetietoa verkossa

 

Haluatko kokemuskouluttajaksi?
Kokemuskouluttaja on pitkäaikaissairautta sairastava, vammainen tai heidän läheisensä, joka osallistuu omalla kokemustiedollaan tulevien sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisten opetukseen. Tavallisimmin kokemuskouluttaja pitää alustuksia, mutta voi yhtä lailla toimia esimerkiksi opetuspotilaana tai haastateltavana eri jaksoihin liittyvissä töissä ja harjoituksissa. Joissakin oppilaitoksissa on toteutettu kokemuskouluttajien avulla kokonaisia teemapäiviä esimerkiksi osana valinnaisia opintoja.
Linkki sivuille: Kokemustoimintaverkosto

 

Hyksin Syöpätautien klinikan sivusto potilaille avoimista tieteellisistä tutkimuksista
HUS:n sivuilta löydät tiedot kaikista niistä Syöpätautien klinikalla tehtävistä tutkimuksista, joihin otetaan mukaan uusia tutkimuspotilaita.
Linkki sivuille: Käynnissä olevat tutkimukset

 

Docrates Syöpäsairaalan meneillään olevat lääketutkimukset
Yksityinen Docrates Syöpäsairaala julkaisee kootusti tiedot lääketutkimuksistaan, joihin etsitään tutkimuspotilaita.
Linkki sivuille: Kliiniset lääketutkimukset

 

Kirjoja surusta, tunteista ja kuolemasta
Suomen nuoret lesket ry:n kotisivuilta löytyy kattava lista mm. lasten -ja nuortenkirjoista sekä teoriakirjoista, joissa käsitellään kuolemaa, surua ja tunteita.
Linkki sivuille: Kirjallisuutta surusta

 

PatientsLikeMe -verkkosivusto tarjoaa vertaistukea
Englanninkielisellä PatientsLikeMe -verkkosivustolla tuhannet, eri sairauksia sairastavat ihmiset ovat löytäneet itselleen vertaistukea. Sivustolla on laaja kysely, jossa voit kuvailla muun muassa oman kuntosi, hoitosi ja mahdolliset oireet. Näiden tietojen pohjalta sivustolta on mahdollisuus löytää samaan syöpään sairastuneita, joilla on esimerkiksi haasteita samoissa asioissa tai samoja oireita.

Linkki sivuille: Patients like me