Siirry suoraan sisältöön

Lymfooma-potilasverkosto

Verkosto on lymfoomiin sairastuneiden aikuisten ja heidän läheistensä valtakunnallinen verkosto, joka toimii pääasiassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Verkoston toiminta on maksutonta eikä siihen liity jäsenyyttä.

Verkoston vertaiskeskustelu Facebookissa

Vertaisuuden voimaa, keskustelua sairaudesta ja sen hoidoista sekä niiden aiheuttamista tunteista ja kokemuksista, kuten myös pieniä vinkkejä arkeen löydät verkoston suljetusta Facebook-keskusteluryhmästä: https://www.facebook.com/groups/lymfooma/  

Miten suljettu Facebook-ryhmä toimii

Ryhmään hakeudutaan liity – toiminnolla, jonka jälkeen sivun ylläpitäjä hyväksyy ryhmään. Tämän jälkeen voi kirjoittaa ja lukea ryhmän sivuilla.

HUOMIOITAVAA!
Ryhmään kuulumattomat Facebookin käyttäjät näkevät ryhmän jäsenet ja heidän profiilikuvansa, mutta eivät ryhmässä käytyä keskustelua tai sinne ladattuja muita kuvia.

Hyödyllistä tietoa lymfoomista

Lymfooma ei ole yksi sairaus, vaan pikemminkin ryhmä erilaisia pahanlaatuisia imukudoskasvaimia. Ne jaetaan kahteen pääryhmään: non-Hodgkin-lymfoomiin ja Hodgkinin tautiin. Yhdeksän kymmenestä lymfoomasta on non-Hodgkin-lymfoomia. Lymfooman alatyyppejä on nelisenkymmentä. Jokaisella alatyypillä on oma taudinkuva, ennuste ja hoito.

Suomen Syöpäpotilaat ry on tuottanut Lymfoomapotilaan oppaan.

Tietoa lymfoomista löydät myös nettisivuilta:
https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/imukudossyopa-lymfooma/