Toiminta

Suomen Syöpäpotilaat ry ajaa syöpäpotilaiden etuja. Yhdistyksen tavoitteena on turvata syöpäpotilaille sekä heidän läheisilleen paras mahdollinen tuki hoidon ja kuntoutumisen aikana sekä vähentää syöpäsairauksista aiheutuvia haittoja yhteiskunnassa. Yhdistys on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen ja osa Syöpäjärjestöjä.

Toiminnassaan yhdistys noudattaa Potilas keskiöön -periaatetta, joka korostaa potilaiden yksilöllisiä tarpeita ja vaikutusmahdollisuuksia. Tämä periaate ohjaa sekä potilaiden edunvalvontaa että omien palveluiden kehittämistä. Potilaiden edunvalvontaa tehdään yhteistyössä muiden syöpäjärjestöjen kanssa.

Tutustu yhdistyksen sääntöihin.

Yhdistys tuottaa luotettavaa tietoa syöpäsairauksista sekä niiden hoidosta ja ylläpitää kattavaa valikoimaa potilasoppaita.

Potilasverkostot tarjoavat mahdollisuuden monimuotoiseen vertaistukeen.

Saat ladattua vuoden 2018 toimintakertomuksen pdf-muodossa:

Toimintakertomus 2018

 

Suomen Syöpäpotilaiden hallituksen jäsenistä puolet on potilasjäseniä. Hallituksen puheenjohtajana toimii Pirkko Rönkkö, Mikkeli ja varapuheenjohtajana Juha Wirekoski, Kontiolahti.

 

Hallituksen muut jäsenet:

Ilkka Kariranta, Tammisaari

Tero Toivanen, Espoo

Veikko Hoikkala, Lahti

Marja-Riitta Jaakkola, Imatra (Geriatrian ja palliatiivisen lääketieteen erikoislääkäri, ylilääkäri)

Matti Järvinen, Vantaa

Tarja Lindh, Lappeenranta

Riikka-Leena Manninen, Ylöjärvi

Hanna Mäenpää, Tampere, (LT, syöpätautien erikoislääkäri, palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys)

Kirsi Niinimäki, Helsinki

Marjo Sorsa, Espoo


Suomen Syöpäpotilaat ry:n hallitus ilmoittaa avoimesti sidonnaisuutensa, tiedot saa pyydettäessä minna.anttonen(at)syopapotilaat.fi tai +358 44 322 8964.