Siirry suoraan sisältöön

Mitä ovat potilasverkostot?

Syöpä on nimitys noin kahdellesadalle eri syöpäsairaudelle. Osa syövistä on erittäin yleisiä, ja sairastuneita on vuosittain tuhansia, mutta suuri osa on sellaisia, joissa sairastuneita on vähän. Monet sairastuneet ja heidän läheisensä kokevat erittäin hyödyllisenä mahdollisuuden kohdata samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia tai sellaisesta selviytyneitä ihmisiä.

Potilasverkostot mahdollistavat kohtaamisen toisten, samaan syöpään sairastuneiden kanssa. Potilasverkostossa voit jakaa sairastamiseen liittyviä asioita vertaisten kesken.

Jäsenmaksua verkostoihin ei ole.

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää myös verkostotapahtumia, joissa on mahdollista saada tietoa sairaudesta, hoidoista ja niiden vaikutuksesta elämään.

Verkostotapahtumat on tarkoitettu ensisijaisesti ensi kertaa osallistuville. Verkoston tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään toisensa, jonka jälkeen heillä on mahdollisuus pitää toisiinsa yhteyttä itsenäisesti.

Miten potilasverkostoon liitytään?

Jokaisella potilasverkostolla on oma suljettu Facebook-ryhmänsä. Ryhmiin voivat liittyä potilaat ja heidän läheisensä. Niihin ovat tervetulleita myös kohderyhmän potilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Ryhmät löytyvät Facebookista haku-toiminnalla, kunkin ryhmän nimellä. Suoran linkin FB-ryhmään löydät verkostosi omalta kotisivulta. Ryhmään hakeudutaan liity-toiminnolla, jonka jälkeen sivun ylläpitäjä hyväksyy ryhmään. Tämän jälkeen voit kirjoittaa ryhmään ja lukea ryhmän sivuilla olevia kirjoituksia.

Suljettuun ryhmään kuulumattomat näkevät ryhmän jäsenet ja heidän profiilikuvansa, mutta eivät ryhmässä käytyä keskustelua tai sinne ladattuja kuvia.

Verkostojen toimintaa tukevat:

Takeda_netti    Roche_netti     Pfizer
MSD_netti    Janssen_netti
GSK_netti      Bristol Myers Squibbin logo

Amgen_nettiNovartis_netti