Siirry suoraan sisältöön

EUPATI-opintoryhmä, teemana prekliininen tutkimus

Lisätietoa tapahtumasta

Ennen kuin uusi lääke saadaan potilaiden käyttöön, tutkimukseen ja tuotekehitykseen on kulunut usein yli 12 vuotta ja keskimäärin yli miljardi euroa. Prekliinisessä vaiheessa etsitään kohteita ja lääkemolekyylejä, tehdään turvallisuuskokeita ja tutkitaan tehoa laboratorioissa tai koe-eläimillä (kuten farmakologiset tai toksikologiset analyysit).

 

Opintoryhmässä 8.9. klo 17.15-18.30 paneudutaan tarkemmin lääketutkimuksen prekliiniseen vaiheeseen Farmakologian ja lääkekehityksen professori Mikko Airavaaran johdolla. Luennon jälkeen on runsaasti aikaa keskustelulle.

 

Opintoryhmä kokoontuu hybridinä (paikan päällä Globaalikeskuksessa, 7. krs, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki ja Zoomin kautta).

 

Ryhmä on kaikille kansalaisille avoin, maksuton ja keskusteleva, mutta tapaamisiin voi tulla myös vain kuuntelemaan. Sisältö on suunnattu erityisesti potilaille ja potilasjärjestöjen edustajille ja ennakkotietoja ei oleteta, mutta toisaalta asiantuntevan alustajan johdolla keskustelussa on mahdollista syventää tietojaan ja kysellä vaikeitakin. Tapaamista ei tallenneta.

 

Lisätiedot info@fi.eupati.eu / 045-1046509 (Marketta Liljeström)

 

Ilmoittaudu mukaan linkin kautta.