Siirry suoraan sisältöön

Blogin ja verkkouutisten kirjoitusohjeet

Oletko kiinnostunut kirjoittamaan blogikirjoituksen tai uutisen? Jos vastasit kyllä, niin hieno homma. Ei muuta kuin osallistumaan haasteeseen. 

Alla pikaohjeet miten voi osallistua ja miten toimittaa tekstin.

 1. Tyyli on vapaa: voit kirjoittaa asiallisen analyysin, tarinan, oman tai läheisen kokemuskuvauksen, huumoritekstin, runon, fiktiivisen kertomuksen tai iskulauseen jne.
 2. Tutustu aihe-ehdotuksiin.
 3. Suomen Syöpäpotilaat ry voi tarvittaessa auttaa aiheen valinnassa.
 4. Kirjoitus voidaan julkaista suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
 5. Pituussuositus n. 300-600 sanaa.
 6. Toimita teksti Word- tai vastaavassa muodossa (mielellään ei PDF:nä) sähköpostitse osoitteeseen info(at)syopapotilaat.fi. Työelämäaiheiset kirjoitukset toivotaan lähetettävän osoitteeseen emma.andersson(at)syopapotilaat.fi yleisen sähköpostin sijasta.
 7. Ilmoita sähköpostiviestissä haluatko julkaista tekstin omalla nimellä, nimimerkillä vai nimettömänä. Liitä mukaan nimimerkki, jolla teksti julkaistaan.
 8. Liitä mukaan myös yhden lauseen teksti tyyliin ”Kirjoittaja on/toimii…”
 9. Jos teksti julkaistaan omalla nimellä, lähetä itsestäsi selkeä kasvokuva erillisenä liitteenä (joko JPEG- tai RPG-muodossa).
 10. Voit halutessasi lähettää mieluiten vaakakuvan kuvitusta varten sähköpostin liitteenä (joko JPEG- tai RPG-muodossa), lisää mukaan tiedot kuvaajasta ja huomioi copyright-oikeudet. Kuva voi olla luontokuva, omia harrastuksia kuvaava tai muunlainen. Kuvituksia ja graafisia tuotoksia voidaan myös julkaista.
 11. Oikoluemme tekstin ennen julkaisua.

Tekstejä toivotaan syöpään sairastuneilta, syöpäselviytyjiltä, läheisiltä, hankkeissa mukana olevilta, syöpäjärjestöjen työntekijöiltä, ohjausryhmien jäseniltä, potilasaktiiveilta ja -edustajilta, yhteistyökumppaneilta jne.

Kirjoitukset julkaistaan toimitusjärjestyksessä.

Jos innostuit tehtävästä, ei muuta kuin kynä tai läppäri sauhuamaan! Jäämme odottelemaan tuotoksianne!

Kiitos etukäteen teksteistä!

Kuva: yourschantz / Pixabay (CC0 Creative Commons)