Siirry suoraan sisältöön

Eriarvoisuus keuhkosyövän diagnostiikassa ja hoidossa -raportti julkaistiin suomeksi

LuCE-raportin kansikuva

Euroopan keuhkosyöpäpotilaiden kattojärjestö Lung Cancer Europen (LuCE) raportti keuhkosyövän hoitojen ja diagnosoinnin eriarvoisuudesta Euroopassa on julkaistu suomeksi. Raportissa kuvataan keuhkosyövän hoidon ja diagnostiikan tilannetta sekä haasteita eri EU-maissa.

Keuhkosyöpä on EU-alueen suurin syöpäkuolemien aiheuttaja. Raportin tavoitteena on nostaa esille keuhkosyövän hoidon ja hoitoon pääsyn haasteita, sekä löytää näihin yhdessä ratkaisuja.

Raportti julkistettiin Euroopan parlamentissa 7.11.2017 MEP Alojz Peterlen järjestämässä tilaisuudessa. Tapahtumassa oli osallistujia Euroopan parlamentista, potilasjärjestöistä, terveydenhuollon yksiköistä, lääketeollisuudesta sekä mediasta. Mukana oli mukana myös kolme Suomen Syöpäpotilaat ry:n (SSP) edustajaa.

Mirjami Tran Minh esittelemässä LuCEn raporttia ESO:n koulutuksessa

Suomen Syöpäpotilaat ry:n hankekoordinaattori ja erityisasiantuntija Mirjami Tran Minh esittelemässä LuCEn raporttia European School of Oncologyn tilaisuudessa.

SSP on aktiivisesti mukana LuCEn toiminnassa, ja järjestön työntekijä Mirjami Tran Minh esitteli uutta raporttia European School of Oncologyn potilasjärjestöille suunnatussa koulutuksessa Lissabonissa helmikuussa. Raporttia on hyödynnetty myös kansallisessa edunvalvonnassa.

Tutustu suomenkieliseen LuCE-raporttiin.