Siirry suoraan sisältöön

Haussa potilaiden käyttökokemuksia sotorasibista – keuhkosyöpä

farmaseutti ottaa lääkepakkausta avohyllystä.

Euroopan lääkevirasto EMA hyväksyi marraskuussa 2021 ehdollisesti myyntiluvan lääkevalmisteelle, jonka vaikuttavana aineena on sotorasibi. Myyntiluvan myöntöperusteena on nimenomaan ns. unmet medical need henkilöille, joilla on KRAS G12C -mutaatio keuhkosyövässä. Sotorasibi on potilasjärjestöjen lausuttavana Sosiaali- ja terveysministeriön alaisessa Lääkkeiden hintalautakunnassa. Tällä hetkellä ko. lääkevalmisteelle ei ole Suomessa lääkekorvattavuutta.

Suomen Syöpäpotilaat ry valmistelee lausuntoa ja kaipaa lausunnon tueksi kokemuksia keuhkosyöpään sairastuneilta potilailta tai heidän läheisiltään. Erityisesti toivotaan kokemuksia lääkevalmisteesta ja/tai kuvausta nykyhoidosta KRAS G12C -mutaatiota sairastavilta.

Oman tai läheisen kokemuksen kuvauksessa voi ottaa kantaa mm. siihen, oliko kapselihoitoa helppo noudattaa, lääkkeen annostelutapaan, miten lääke vaikutti elämänlaatuun, toiminta- tai työkykyyn sekä arjessa selviämiseen. Voit lisäksi kuvailla mahdollisia sivuvaikutuksia. Myös muut näkökulmat ovat tervetulleita. Selkeyden vuoksi kerro kuvauksessa liittyykö kokemus sotorasibiin vai nykyhoitoon.

Kerro omista tai läheisesi kokemuksista mielellään mahdollisimman pian tai viimeistään 23.8. sähköpostitse erityisasiantuntija Emma Anderssonille: emma.andersson@syopapotilaat.fi. Kuvauksen ei tarvitse olla pitkä, muutama lause riittää hyvin.

Lisätietoa EMA:n suosituksesta Euroopan lääkeviraston sivuilla (suomeksi).

Lämmin kiitos kokemuksistanne ja havainnoistanne!

Yhteistyöterveisin,
Emma Andersson / Suomen Syöpäpotilaat ry

Kuva: iStock (kuva ei liity lääkevalmisteeseen)