Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: integroitu tuki & palliatiivinen hoito

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

Suomen Syöpäpotilaat ry juhlistaa 50 vuotta kestänyttä matkaansa syöpäpotilaan oikeuksiin keskittyvällä kirjoitushaasteella. Nyt menossa on jo kahdeksas kirjoitusaihe, ota haaste vastaan ja kirjoita!

Juhlavuoden kirjoitushaasteen teema, syöpäpotilaan oikeudet, tulee suoraan eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice). Nämä suositukset, jotka European Cancer Organization julkaisi vuonna 2020, pyrkivät parantamaan syövänhoidon tuloksia Euroopassa.

Eurooppalaiset syövänhoidon suositukset tuovat esiin kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Ne pohjautuvat eurooppalaisiin syöpäpotilaan perusoikeuksiin, jotka ovat vuodelta 2014. Nämä perusoikeudet voittivat 2018 European Health Award -palkinnon. Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana suositusten valmistelussa ja toi ne Suomeen.

Haasteen kahdeksas aihe on integroitu tuki ja palliatiivinen hoito: oikeus tukeen ja palliatiiviseen hoitoon silloin, kun sairautesi hoito ja hyvinvointi sitä edellyttävät.

Kahdeksannen haasteen deadline on tiistaina 28.9.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen haasteeseen osallistumista.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut, ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 28.9.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Onnea kaikille kirjoittamiseen! Odotamme innolla tulevia tekstejänne.

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi