Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: laatu, asiantuntijuus & hoitotulokset

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

50-vuotisen taipaleensa kunniaksi Suomen Syöpäpotilaat ry kutsuu kaikki mukaan kirjoittamaan juhlavuoden kirjoitushaasteeseen. Kirjoitushaasteen juhlateema on syöpäpotilaan oikeudet.

Käymme juhlavuoden aikana läpi kymmenen kirjoitusaihetta, jotka käsittelevät eurooppalaisia syövänhoidon suosituksia (European Code of Cancer Practice). Suositukset ovat European Cancer Organizationin julkaisemat vuonna 2020, Suomen Syöpäpotilaat ry toi ne Suomeen ja oli mukana niiden valmistelussa. Suositukset pohjautuvat kansalais- ja potilaskeskeiseen näkemykseen sekä hyviin kliinisen syövänhoidon tärkeimpiin vaatimuksiin. Suositukset pyrkivät parantamaan syövänhoidon tuloksia Euroopassa.

Haasteen kolmas kirjoitusaihe on laatu, asiantuntijuus & hoitotulokset: oikeus saada tietoa hoidon laadusta, turvallisuudesta ja asiantuntemuksen tasosta sekä syöpätyyppisi hoitotuloksista paikassa, jossa sinua hoidetaan.

Kolmannen haasteen deadline on tiistaina 11.5.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen osallistumista.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

  1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
  2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa ja voit osallistua useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
  3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
  5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
  6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
  7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 11.5.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).
Onnea kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi