Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: selviytyminen & kuntoutus

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

Juhlista Suomen Syöpäpotilaat ry:n 50-vuotisjuhlavuotta ja kirjoita! Juhlavuoden kirjoitushaasteen teemana on syöpäpotilaan oikeudet ja haaste jatkuu marraskuun loppuun saakka. Lue alta haasteen tämänhetkinen aihe ja sen deadline.

Kirjoitushaasteen 10 aihetta tulevat eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice), jotka European Cancer Organization julkisti vuonna 2020. Suositusten tavoitteena on parantaa syövänhoidon tuloksia kaikilla Euroopassa syöpään sairastuneilla ja tuoda esiin kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana niiden valmistelussa ja toi suositukset Suomeen.

Eurooppalaiset syövänhoidon suositukset pohjautuvat eurooppalaisen syöpäpotilaan perusoikeuksiin (2014). Nämä perusoikeudet voittivat 2018 European Health Award -palkinnon.

Kirjoitushaasteen tämänhetkinen eli yhdeksäs aihe on selviytyminen ja kuntoutus: oikeus kuntoutussuunnitelmaan, joka on selkeä, mahdollinen toteuttaa ja jonka suunnittelussa olet itse ollut mukana.

Yhdeksännen aiheen deadline on tiistaina 26.10.2021. Katso haasteen osallistumisohjeet alta.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut, ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 26.10.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Onnea kaikille kirjoittamiseen! Odotamme innolla tulevia tekstejänne.

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi