Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: syöpäpotilaan oikeudet

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

Suomen Syöpäpotilaat ry viettää 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Juhlavuoden kunniaksi aloitamme kirjoitushaasteen teemasta syöpäpotilaan oikeudet. Haasta itsesi ja osallistu haasteeseen.

European Cancer Organisation julkaisi 2020 eurooppalaiset syövänhoidon suositukset (European Code of Cancer Practice). Suositukset edistävät kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Tavoitteena on parantaa syövänhoidon tuloksia kaikille Euroopassa syöpään sairastuneille. Suomen Syöpäpotilaat ry toi suositukset Suomeen ja oli mukana niiden valmistelussa. Suositukset pohjautuvat vuonna 2014 julkaistuihin eurooppalaisen syöpäpotilaan perusoikeuksiin, jotka voittivat 2018 European Health Award -palkinnon.

Käymme haasteessa läpi erilaisia teemoja juhlavuoden aikana. Ensimmäinen teemamme on yhdenvertainen saavutettavuus: oikeus yhdenvertaiseen, parhaaseen mahdolliseen syövän hoitoon ja toisen lääkärin mielipiteeseen. Oletko saanut hyvää syöpähoitoa lähellä kotia tai saanut kyydin hyvään hoitoon? Miksi yhdenvertainen syövänhoito on tärkeää?

Ensimmäisen haasteteeman deadline on 16.3.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen osallistumista.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

  1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
  2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300-2000 sanaa ja voit osallistua useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
  3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
  5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
  6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
  7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 16.3.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Kirjoitusintoa ja tsemppiä haasteeseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi