Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: toinen aihe käsittelee tietoa

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

Suomen Syöpäpotilaat ry:n juhlavuoden kirjoitushaaste keskittyy syöpäpotilaan oikeuksiin. Kirjoitusaiheet tulevat European Cancer Organizationin 2020 julkaisemista eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice), jotka korostavat kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Suositusten tavoitteena on parantaa syövänhoidon tuloksia Euroopassa. Suomen Syöpäpotilaat ry toi suositukset Suomeen ja oli mukana niiden valmistelussa.

Tule mukaan juhlistamaan 50-vuotiasta potilasjärjestöämme, haasta itsesi ja kirjoita!

Haasteen kirjoitusteemat vaihtuvat juhlavuoden aikana. Toisen haasteen teemana on tieto: oikeus saada luotettavaa tietoa sairaudesta ja sen hoidosta sekä hoitopaikasta että muista luotettavista lähteistä, myös potilasjärjestöistä. Toisen haasteen deadline on tiistaina 13.4.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen haasteeseen osallistumista.

 

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää koko juhlavuoden kestävän kirjoitushaasteen. Haasteessa käydään läpi kymmenen kirjoitusaihetta.

  1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
  2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa ja voit osallistua useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
  3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
  5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
  6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
  7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 13.4.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot). Odotamme innolla haasteeseen osallistuvia kirjoituksia ja toivotamme onnea kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi