Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden suojelijaksi ylipormestari Eva-Riitta Siitonen

Eva-Riitta Siitosen kuva

50-vuotiaan Suomen Syöpäpotilaat ry:n juhlavuoden suojelijana toimii ylipormestari Eva-Riitta Siitonen.

Eva-Riitta Siitonen on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran politiikan ja luottamustoimien parissa. Hän on työskennellyt eduskunnassa ja Helsingin kaupungilla sekä luottamustehtävissä valtiolla, erilaisissa yrityksissä, säätiöissä ja yhteisöissä. Siitonen on toiminut HUS Syöpäklinikan tukiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Hän on itse kokenut, millaista on olla syöpäpotilaan omainen.

 

Tässä suojelijamme tervehdys juhlavuoteemme:

On kulunut 50 vuotta siitä, kun syöpäpotilaat järjestäytyivät yhdistykseksi. Yhdistys ja sen jokainen jäsen ansaitsee kiitoksen ja lämpimät onnittelut!

50 vuotta sitten syöpä oli vielä vaiettu asian, josta ei puhuttu. Lääkäreilläkin oli vasta vähän tietoa syövästä, ja potilailla vielä vähemmän. Mutta lääketieteen, tutkimuksen ja myös potilaiden oman asenteen ja toiminnan myötä kaikki on nyt onneksemme toisin.

Toivo oli läsnä koko sen 18 vuoden ajan, jonka sain elää tyttäreni rinnalla.

Toimin useita vuosia Syöpäklinikan tukiyhdistyksen hallituksessa ja asenteeni tautia kohtaan muuttui. Näin, miten suuri osa potilaista parani kokonaan ja miten monet elävät syövän kanssa kuitenkin hyvää elämää.

Toivo oli läsnä koko sen 18 vuoden ajan, jonka sain elää tyttäreni rinnalla. Säännöllisten tarkastusten ja useiden leikkausten ja hoitojen välillä hän eli enimmiltään hyvää elämää. Hän sai tehdä työtä, jota rakasti ja jopa kaikkein suurinkin toive toteutui, hän tuli äidiksi. Hän jätti meille toivon vielä jälkeensäkin.

Syöpäpotilaat ovat viisaasti valinneet toivon yhdistyksensä juhlavuoden teemaksi. Juhlavuoden viesti sekä potilaille että ympäröivälle yhteiskunnalle kannustaa meitä kaikkia toimimaan syöpätutkimuksen, hoidon ja vertaistuen edistämiseksi yhä useammin paranemiseen luottava toivo sydämessämme!

Eva-Riitta Siitonen
Ylipormestari
SSP:n juhlavuoden suojelija