Siirry suoraan sisältöön

Kesällä ei tarvitse jäädä yksin

Käsi kädessä lujasti

Vuoden 2022 kesä on käynnissä eikä tänäkään kesänä tarvitse jäädä yksin huolien kanssa.

Vertaistukea ja tietoa

Vertaistukea voit löytää vertaistukiverkostoistamme Facebookissa. Meillä on 29 erilaista potilas- ja teemaryhmää, joihin pääsevät syöpädiagnoosin saaneet tai heidän läheisensä. Moni ryhmistä on tarkoitettu sekä potilaille että läheisille.

Tarkistathan ryhmän säännöt ennen liittymispyynnön lähettämistä. Liittymisen yhteydessä kysymme muutaman liittymiskysymyksen. Vastaathan myös niihin, jotta liittyminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Hyväksymme liittymispyyntöjä koko kesän.

Tuotamme erilaisia oppaita syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tutustu opasvalikoimaamme Potilasoppaat-sivuiltamme. Kaikki oppaat ovat luettavissa ja ladattavissa ilmaiseksi.

Voit myös tilata painettuja opaskirjasia nettisivujemme kautta. Postitamme oppaita koko kesän ajan noin kerran viikossa.

Neuvontaa

Jos sinua askarruttaa jokin syöpään liittyvä kysymys tai kaipaat tukea selviytymiseen vaikeassa elämäntilanteessa, joka liittyy omaan tai läheisen syöpään sairastumiseen, voit ottaa yhteyttä Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun myös kesällä.

Neuvontahoitajat palvelevat maanantaisin ja torstaisin klo 10–18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–15

  • Puhelimitse 0800 19414 (maksuton)
  • Sähköpostitse neuvonta(at)cancer.fi

Voit lähettää sähköpostitse myös toiveen soittopyynnöstä, jolloin hoitajat soittavat takaisin sinulle neuvonnan aukioloaikana.

Lisäksi voit hyödyntää kaikkisyovasta.fi-sivustolla olevaa chat-palvelua, jossa keskustellaan verkossa reaaliaikaisesti sairaanhoitajan kanssa kesäkuussa ja elokuussa. Kysymyksiisi vastaavat Syöpäjärjestöjen neuvontahoitajat, jotka ovat syöpään erikoistuneita sairaanhoitajia.

Syöpäjärjestöt tarjoavat etuusneuvontaa ja syöpäkipulinjan tukea. Etuusneuvonnasta voit kysyä toimeentulosta, maksuista ja korvauksista kesän aikana keskiviikkoisin klo 15–17.

  • Etuusneuvonnan puhelin 0800 411 303

Syöpäkipulinja vastaa syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten kysymyksiin syöpäkivusta arkisin klo 9–12.

  • Syöpäkipulinjan puhelin 050 369 6707

Kriisipuhelin

Suomen Mielenterveys ry:n eli Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää joka päivä ympäri vuorokauden. Kriisinumeroon voi soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

  • Mieli ry:n kriisipuhelin 09 2525 0111

Lue lisää tukipalveluista Mieli ry:n verkkosivuilta.

 

Kuva: Shane/Unsplash