Siirry suoraan sisältöön

Kirjoitushaaste: Minulla on asiaa päättäjille syövän hoidosta!

Kirjoitushaaste: Minulla on asiaa päättäjille syövän hoidosta

Suomen Syöpäpotilaiden uusi kirjoitushaaste kutsuu mukaan potilaat, läheiset ja syövän hoidon parissa työskentelevät ammattilaiset kertomaan päättäjille, mitä syövän hoidossa voitaisiin parantaa.

Herättääkö jokin huolta syövän hoidossa? Tee asia näkyväksi, kirjoita vaaliteesi tai blogiteksti!

Kerro meille, onko syöpään sairastuneiden hoidossa jotakin parannettavaa. Miten hoitajapula vaikuttaa sinun tai läheisesi hoitopolkuun tai työhösi syöpää hoitavana henkilönä? Mitä haluaisit sanoa päättäjille?

Voit kirjoittaa blogitekstin aiheesta tai muotoilla asian vain lauseella vaaliteesiksi, jos kokonaisen tekstin kirjoittaminen ei tunnu omalta jutulta. Osallistua voi omalla nimellä tai nimimerkillä.

Kaikki kirjoittamaan!

Kutsumme kaikki, joita syöpä koskee, osallistumaan kirjoitushaasteeseemme. Nyt eduskuntavaalien alla on aika nostaa epäkohtia esiin.

Teemme tarinat ja teesit näkyviksi. Lähettämällä meille tekstisi annat luvan sen julkaisemiseen. Jaamme tekstejä myös sosiaalisen median kanavillamme.

Mikäli aiheen keksiminen on hankalaa, voit kirjoittaa esimerkiksi seuraavista aiheista:

  • Näkyykö terveydenhuollon työntekijäpula sinun tai läheisesi hoidossa tai työssäsi?
  • Oletko tai onko läheisesi saanut tarvittavaa psykososiaalista tukea?
  • Mitä pitäisi muuttaa syöpäsairaanhoidossa?

Kirjoitushaasteen osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

  1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä syöpää hoitaville henkilöille. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
  2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
  3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
  5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
  6. Osallistumalla kirjoitushaasteeseen kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.

Kirjoituksen toimittaminen Suomen Syöpäpotilaat ry:lle

Lähetä kirjoituksesi 28.2.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”. Voit kirjoittaa viestin leipätekstiin nimesi sekä yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Vaaliteesi

Mikäli haluat kirjoittaa meille vaaliteesin, voit lähettää sen 28.2.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Vaaliteesi”. Voit kirjoittaa viestin leipätekstiin nimesi sekä yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Lisätietoja

Koordinaattori (viestintä) Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi