Siirry suoraan sisältöön

Kysely: Syöpään sairastuneen lääkehoitoon sitoutuminen

Keltainen tausta ja pystyssä oleva käsi. Kämmenellä erilaisia tabletteja ja kapseleita.

Suomen Syöpäpotilaat ry kartoittaa kyselyllä syövän lääkehoitoon sitoutumista tukevia ja estäviä tekijöitä sairastumisen jälkeen. Kysely on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja siihen voivat vastata 18 vuotta täyttäneet syövän sairastaneet tai parhaillaan sairastavat.

Lääkehoitoon sitoutumisella tarkoitetaan tässä sairastuneen ja terveydenhuollon ammattilaisen välistä yhteisymmärrystä sekä yhteistä päätöksentekoa sairastuneen lääkehoidosta.

Kyselyssä voit ottaa kantaa oman syöpäpolkusi lääkehoidon kokonaisuuteen, mukaan lukien varsinaiset syöpälääkkeet (suun kautta otettavat ja sairaalassa suonensisäisesti annettavat lääkkeet, kuten esim. sytostaatit), yhdistelmähoidon (esim. tablettimuotoinen lääke ja suonensisäisesti annettava lääke) sekä lääkkeelliset tukihoidot (kuten esim. pahoinvoinnin hoitoon ja ehkäisyyn tai veritulpan ehkäisyyn käytettävät lääkkeet, kortisoni tai ihon alle pistettävät injektiot).

Tämä kysely EI KOSKE leikkaushoitoa, sädehoitoa, fysioterapiaa tai muita lääkkeettömiä hoitoja. Älä ota tässä kyselyssä kantaa muiden sairauksien kuin syövän hoidon lääkkeisiin.

Vastaamalla kyselyyn autat meitä nostamaan keskeiset asiat näkyviksi Suomen Syöpäpotilaat ry:n vaikuttamistyössä ja viestinnässä. Näkemyksesi on meille arvokas.

Linkki kyselyyn

Vastausaikaa on tiistaihin 31.10.2023 asti. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10-15 minuuttia.

Pakolliset kysymykset on merkitty (*)-merkillä. Kaikki kysymykset eivät välttämättä kosketa omaa tilannettasi, joten voit hypätä niiden ohi ja olla vastaamatta.

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja tulosten raportoinnissa yksittäistä vastaajaa ei voida tunnistaa. Älä ilmoita kyselyn avoimissa kentissä mitään henkilötietojasi!

Tuloksia käsittelevät Suomen Syöpäpotilaat ry:n työntekijät ja mahdollisesti myös opinnäytetyön tekijä(t). Tuloksia hyödynnetään järjestön vaikuttamistyössä, toiminnan kehittämisessä ja viestinnässä.

Lue lisää hoitoon sitoutumisen määritelmästä Duodecim-aikakauskirjassa Kaisu Pitkälän ja Niina Savikon artikkelista ”Potilaan sitoutuminen hoitoon” (2007;123(5):501-2).

Lämmin kiitos osallistumisestasi.

Lisätietoja kyselystä:
Emma Andersson, erityisasiantuntija
Suomen Syöpäpotilaat ry
emma.andersson@syopapotilaat.fi
045 104 5836

Kuva: Anna Shvets / CC0 Pexels