Siirry suoraan sisältöön

Marjo Forsblom valittu LuCE:n hallitukseen

marjo forsblom

Lauantaina 8.5.2021 pidetyssä Lung Cancer Europen (LuCE) yleiskokouksessa valittiin uusia hallituksen jäseniä. Suomen Syöpäpotilaat ry:n verkostoaktiivi, espoolainen Marjo Forsblom tuli valituksi järjestön hallitukseen. Suomesta ei ole aikaisemmin ollut hallituksen jäseniä LuCE:ssa.

Suomen Syöpäpotilaat ry onnittelee LuCE:n uutta hallitusta ja toivottaa Marjolle antoisaa hallituspestiä.

Marjo sairastui ei-pienisoluiseen keuhkosyöpään elokuussa 2020. Diagnoosin jälkeen Marjo kaipasi tietoa ja vertaistukea: hän halusi oppia lisää sairaudesta, jakaa muille hyviä käytäntöjä, toivoa ja tukea. 

Marjo toimii työkykyjohtamisen kehittämispäällikkönä työeläkeyhtiö Elossa. Työssä tarvitaan sosiaalisia ja viestinnän taitoja sekä kykyä johtaa projekteja positiivisessa ja tuottavassa hengessä. Aikaisemmin Marjo on toiminut Nuorkauppakamarin hallituksen puheenjohtajana. 

Haluaisin vaikuttaa positiiviseen muutokseen, jotta keuhkosyöpäpotilaat saavat yhdenvertaisesti parasta mahdollista hoitoa ja syöpälääkkeitä huolimatta siitä Euroopan maasta, jossa yksilö sattuu asumaan. Koen, että on tärkeää murtaa keuhkosyöpään liittyvää stigmaa, kehittää psyko-sosiaalista ja moniammatillista tukea sekä edistää sairastuneiden pääsyä tukipalveluihin.

Marjo kertoo avoimesti omasta sairastumisestaan sosiaalisessa mediassa (seuraa Sisulla ja rakkaudella -tiliä Instagramissa). Hän antoi kasvonsa marraskuussa 2020 keuhkosyöpäkampanjaan Ylen haastattelussa ja oli myös haastateltavana Rochen Terveysradion podcast-jaksossa Keuhkosyöpä ei ole vain yksi sairaus.   

“On hienoa päästä mukaan aktiiviseen ja osaavaan porukkaan, joka on tehnyt paljon mm. keukosyöpätietoisuuden ja diagnoosikäytäntöjen edistämisessä Euroopan eri maissa. Mutta vielä on valtavasti tehtävää. Verkostoituminen, parhaiden käytäntöjen jakaminen ja aktiivinen työskentely seulontojen, varhaisen diagnosoinnin ja hoitopolkujen kehittämisessä on tärkeää”, Marjo sanoo. 

LuCE on voittoa tavoittelematon kattojärjestö, joka edustaa keuhkosyöpään sairastuneita ja heidän omaisiaan Euroopassa. Tällä hetkellä LuCE edustaa yli 20 potilasjärjestöä ja kansalaisjärjestöä, jotka työskentelevät yhdessä keuhkosyöpäyhteisön hyväksi. Suomen Syöpäpotilaat ry kuuluu LuCE:n yhteisöön. 

Lue lisää LuCE:n toiminnasta järjestön verkkosivuilta.

 

Kuva: Marjo Forsblom