Siirry suoraan sisältöön

Minä, syöpä ja työ -verkkosivusto on avattu

jalat portaissa, Mina, syöpä ja työ -hankkeen logo

Minä, syöpä ja työ -hankkeen uusi verkkosivusto avattiin keskiviikkona 12.9. Osoitteessa https://syopajatyo.fi/ on kootusti tietoa asioista, jotka tukevat onnistunutta työhön paluuta ja työssä jaksamista sairastumisen jälkeen. Sivusto on suunnattu syöpään sairastuneille kuin myös työnantajille, työyhteisöille, työterveyshuollolle ja muille työn ammattilaisille.

Jatkossa kaikki Minä, syöpä ja työ -hankkeen ajankohtaiset uutiset, tapahtumat ja ryhmät ympäri Suomen löytyvät tästä osoitteesta.

Työhön paluu on kokemuksena yhtä yksilöllinen kuin sairastuminenkin. Sivustolle on koottu materiaalia ja linkkejä laajasti eri näkökulmista: muun muassa juuri sairastuneen, työnhakijan, työhön paluuseen valmistautuvan ja myöhäisvaikutusten kanssa painiskelevan työhön palanneen kysymyksiä mielessä pitäen. Sivusto tarjoaa vertaistukea blogikirjoitusten muodossa ja ohjaa eteenpäin verkostoihin. Minä, syöpä ja työ -sivusto auttaa myös navigoimaan sosiaalietuuksien maailmassa.

Ammattilaiselle kohdistetusta osiosta löytyy esimerkiksi suosituksia yhteydenpitoon sairausloman aikana ja tukea sairastuneen työkaverin kohtaamiseen.

Työelämäkysymykset ovat nousseet esille Suomen Syöpäpotilaat ry:n ylläpitämissä verkostoissa. Hankkeen työntekijät vastasivat sisällöntuotannosta verkkosivustolle.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Kumu Communications ja Milart.

#minäsyöpäjatyö #hyvänlaatuinentyö