Siirry suoraan sisältöön

Palvelemme myös kesällä!

Toivo laiturilla ongella

Suomen syöpäpotilaat ry:n toimisto on ollut maaliskuusta lähtien suljettu työntekijöiden siirryttä etätöihin koronaepidemian vuoksi. Toimisto pysyy vielä kesän ajan suljettuna, mutta palvelemme myös kesän aikana. Lue alta tarkemmin, miten kesä vaikuttaa toimintaamme ja millaisia muita palveluita on kesällä tarjolla.

Oppaat

Oppaita toimitetaan totuttuun tapaan liki koko kesä. Yhteisöjen (sairaalat, hoitokodit jne.) opastoimituksissa on kesälomista johtuen kahden viikon tauko 13.-26.7. Toivommekin yhteisötilauksien tekijöiden ennakoivan opastarvetta niin, että tarpeelliset oppaat ehditään toimittaa ennen taukoa. Yksityishenkilöiden opastilauksiin tauko ei vaikuta, vaan oppaat toimitetaan normaalisti.

Facebook-verkostot

Suljettuihin Facebook-ryhmiimme hyväksytään uusia jäseniä läpi koko kesän. Kannattaa kuitenkin huomioida, että työntekijämme eivät tarkista Facebook-ryhmiä viikonloppuisin ja jäsenpyyntöihin reagoidaan vain arkisin. Uusien liittymispyyntöjen yhteydessä esitetään myös liittymiskysymyksiä, joihin vastaamalla nopeutat hyväksymisprosessia.

Minä ja syöpä -chat

Minä ja syöpä -ryhmächattiin pääsee vaihtamaan ajatuksia vertaisten kanssa kesällä kolme kertaa. Sana on vapaa, eli kesällä keskustellaan ilman erityistä teemaa.

Klikkaa itsesi Tukinetin sivulle ja luo itsellesi käyttäjätunnus ja nimimerkki, joka toimii nimenäsi keskustelussa. Samanaikaisesti keskustelussa voi olla 12 nimimerkkiä ja mukana on aina myös Suomen Syöpäpotilaat ry:n työntekijä tai vertaistukihenkilö.

Kesän chatit

17. kesäkuu 2020 klo 18:00

15. heinäkuu 2020 klo 18:00

19. elokuu 2020 klo 18:00

Neuvontapalvelut

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu on auki myös kesällä. Neuvontahoitajat vastaavat puheluihin ja viesteihin ma ja to klo 10–18 sekä ti, ke ja pe klo 10–15. Neuvontapalvelun puhelinnumero on 0800 19414 (maksuton) ja sähköpostitse voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen neuvonta(at)cancer.fi.

Hoitajat vastaavat viesteihin neuvontapalvelun aukioloaikana. Voit lähettää sähköpostitse myös toiveen soittopyynnöstä, jolloin hoitajat soittavat takaisin sinulle neuvonnan aukioloaikana. Lisäksi Kaikki syövästä -sivustolla on chat, jossa voit keskustella verkossa reaaliaikaisesti sairaanhoitajan kanssa tai lähettää LiveChatin kautta sähköpostia.

Kannattaa muistaa myös Etuusneuvonta, mikäli toimeentulo ja erilaiset maksut herättävät kysymyksiä. Etuusneuvonta palvelee numerossa 0800 411 303 keskiviikkoisin klo 15-17.

Syöpäkipulinjalla vastataan puolestaan potilaiden ja läheisten kysymyksiin syövän aiheuttamista kivuista. Syöpäkipulinja palvelee numerossa 050 369 6707 arkisin klo 9-12.

Omaishoitajille / läheisille

Vaikka kesällä monen yhdistyksen toiminta hiljenee, on läheisille edelleen tarjolla tukea. Omaishoitajaliiton tarjoama neuvonta puhelimitse ja chatissä toimii koko kesän, ja chatiä laajennetaan myös ilta-aikoihin.

Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Heinäkuussa 29.6.–30.7. puhelin päivystää ma–to kello 9–14.

Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelinverkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

Omaishoitajaliiton neuvojat vastaavat chatissä omaishoitoon liittyviin kysymyksiin ma–to klo 9–12. Voit kirjoittaa kysymyksesi chatin keskusteluikkunaan, joka löytyy Omaishoitajaliiton verkkosivujen oikeasta alakulmasta.

Kriisiapua

Jos elämäntilanteesi tuntuu raskaalta tai koet jotakin järkyttävää, Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 suomen kielellä vuorokauden ympäri. Kriisipuhelin palvelee rajoitettuina aikoina myös ruotsiksi sekä arabiaksi. Lisätietoja aukiolosta sekä muista kriisipalveluista löydät Suomen Mielenterveys ry:n verkkosivuilta.