Siirry suoraan sisältöön

Palvelemme myös koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten aikana

Suomen Syöpäpotilaiden peruspalvelut ovat kaikkien ulottuvilla koronaviruksesta huolimatta. Potilasverkostot ja -oppaat ovat kaikki vain parin klikkauksen päässä. Facebookissa toimivissa verkostoissa voit jutella vertaisten kanssa vaikka omalta kotisohvaltasi käsin. Potilasoppaamme ovat luettavissa netistä ja niitä voi edelleen tilata maksutta myös kotiin luettavaksi. Lisäksi joka toinen keskiviikko Tukinetissä avoinna oleva ryhmächat jatkaa toimintaansa normaalisti koko kevään ajan.

Koronavirus vaikuttaa kuitenkin joiltain osin Suomen Syöpäpotilaiden toimintaan kevään aikana. Erilaiset kasvokkain tapaavat ryhmät, tapahtumat ja muut kokoontumiset perutaan toistaiseksi. Työelämähankkeen ryhmiä ja teemailtoja pyritään kuitenkin jatkamaan etämuotoisina.

Suomen Syöpäpotilaat ry:n työntekijät tavoittaa parhaiten puhelimitse, sähköpostilla ja sosiaalisen median kautta – aivan niin kuin tähänkin asti.

Haluamme omalta osaltamme ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Kasvokkaistapaamisia ja kokoontumisia rajoittamalla voimme todennäköisesti jonkin verran vähentää riskiryhmään kuuluvien virustartuntoja.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos toimintaamme liittyvät ohjeistukset olennaisesti muuttuvat. Ajankohtaisin tieto Suomessa löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivustolta.

Kannattaa myös muistaa, että Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja läheisille puhelimitse, sähköpostitse sekä chatissä normaaliin tapaan. Lisäksi suosittelemme seuraamaan artikkelia Koronavirus – Kysymyksiä ja vastauksia, jota päivitetään uusilla kysymyksillä ja viimeisimmällä tiedolla.