Siirry suoraan sisältöön

Palveluvalikoimaneuvosto vahvistaa suositustensa eettistä arviointia

Käsi pitelee kasvin lehteä taivasta vasten

Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) sihteeristössä aloittaa uusi etiikan asiantuntija, VTT, FM Susanne Uusitalo. Hänen tehtävänsä on kehittää suositusvalmisteluun liittyvää eettistä arviointia. Uusitalo on ollut jo aiemmin mukana Palkon suositusten eettisessä arvioinnissa.

”Oltuani mukana kahdessa suositusprosessissa näen eettisen analyysin suositusten valmistelussa entistä tärkeämpänä. Arvioitavat menetelmät ovat varsin erilaisia, ja niihin tarvitaan monipuolisia eettisiä lähestymistapoja. On kiehtovaa saada mahdollisuus olla mukana kehittämässä etiikan roolia suositusten valmistelussa”, toteaa Uusitalo.

Suomen Syöpäpotilaat ry on erittäin tyytyväinen Palkon päätökseen panostaa suositusten eettiseen arviointiin ja olemme korostaneet tämän merkitystä jo pitkään.

Palko toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä ja sen tehtävänä on antaa suosituksia siitä, mitkä tutkimus-, hoito- ja kuntoutusmenetelmät kuuluvat julkisen terveydenhuollon valikoimaan Suomessa. Neuvoston suosituksissa tulee ottaa huomioon muun muassa eri alojen tutkimustieto sekä terveydenhuollon eettiset näkökohdat.

Voit lukea alkuperäisen uutisen Palkon sivuilta.