Siirry suoraan sisältöön

Potilaskeskeisyys syöpätutkimuksessa vahvistuu

Professori Tomi Mäkelä iCAN

Professori Tomi Mäkelä esittelemässä iCAN-hanketta potilastilaisuudessa Biomedicumissa 30.10.2019.

Suomen Syöpäpotilaat ry:n toiminnanjohtaja Minna Anttonen on valittu iCAN Digital Precision Cancer Medicine Flagship -hankkeen ohjausryhmään. Anttosen varahenkilöksi valittiin Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finlandin toiminnanjohtaja Anu Niemi.

Ohjausryhmän muut jäsenet ovat Helsingin yliopiston vararehtori Paula Eerola (puheenjohtaja), Helsingin yliopiston Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen, Helsingin yliopiston HiLIFE -tutkimuskeskuksen johtaja Olli Silvennoinen, HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi ja HUSin tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta.

Helsingin yliopiston ja HUSin yhteistyöhön perustuva iCAN Digital Precision Cancer Medicine on yksi kuudesta Suomen Akatemian tutkimuksen lippulaivasta. iCAN tähtää uusiin syöpätutkimuksen läpimurtoihin ja entistä parempien syöpähoitojen kehittämiseen yhdistämällä täsmälääketieteen menetelmät digitaaliseen terveysdataan.

iCAN-lippulaivassa potilaan osallisuus ja potilasjärjestöt ovat merkittävässä roolissa. Tavoitteena on, että potilaat ovat aktiivisesti mukana tutkimusten suunnittelussa ja toiminnan kehittämisessä.

Työ potilaan osallisuuden vahvistamiseksi iCANissa on jo alkanut. Suomen Syöpäpotilaiden erityisasiantuntija Mirjami Tran Minh toimii iCAN Patient Empowerment -työryhmän puheenjohtajana ja yhteyshenkilönä syöpäpotilaiden, järjestöjen (syöpäpotilasjärjestöt, EUPATI) ja tutkimusryhmien välillä.

 

Lue lisää iCANistä: Yksilöllisten syöpähoitojen kehittämistä tukeva iCAN-osaamiskeskittymä osaksi Suomen Akatemian lippulaivaohjelmaa