Siirry suoraan sisältöön

Suomen Syöpäpotilaat Porin SuomiAreenassa

Kansalaistorilla SSP:n työntekijöitä sekä Satakunnan Syöpäyhdistyksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Suomen Syöpäpotilaat oli viime viikolla näkyvästi mukana Porin SuomiAreenassa.

Maanantaina pohdittiin, onko Suomi vetävä maa terveystutkimukselle, kun Mirjami Tran Minh oli kommentoimassa #HuomisenTerveys-paneelia yhdessä professori Aarno Palotien kanssa. He nostivat esiin huolensa siitä, miten Suomeen saataisiin lisää kliinisiä tutkimuksia hyödyttämään potilaita ja kansantaloutta sekä pitämään yllä terveydenhuollon osaamista.

Marketta Liljeström oli mukana Työelämässä syövästä huolimatta -paneelissa. Keskustelussa oli myös mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Paneelin yhteydessä julkaistiin Syöpä ja työ -kyselyselvityksen tulokset, joista uutisoitiin näkyvästi eri medioissa.

Minna Anttonen oli mukana HUS Syöpäsairaalan paneelissa, jossa keskityttiin innovaatioiden merkitykseen terveydenhuollossa.

Emmi Toivonen osallistui Kestävä terveydenhuolto -hankkeen paneeliin, jossa keskusteltiin MyDatan hyödyntämisen mahdollisuuksista ja haasteista terveydenhuollossa. Tilaisuudessa julkistettiin myös hankkeen teettämän kyselytutkimuksen tulokset, jossa selvitettiin kansalaisten näkemyksiä ja kokemuksia MyDatan käytöstä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

SSP:n Pori-viikon kruunasi keskiviikon Hyvänlaatuisen työn kesäjuhlat Satakunnan Syöpäyhdistyksellä. Mukavasta seurasta, standup-esityksestä, musiikista sekä kuplivista juomista ja tarjoiluista oli nauttimassa noin 65 henkilöä.

Kiitos kaikille, jotka mahdollistivat osallistumisemme SuomiAreenalle. Kaunista kesää kaikille!

Tunnelmakuvia Porin SuomiAreenalta:

Puheensorina on huipussaan Hyvänlaatuisen työn kesäjuhlilla Satakunnan Syöpäyhdistyksen upeissa tiloissa. Kuva: Emma Andersson.

 

Työelämässä syövästä huolimatta -paneelikeskustelijoita: johtava ylilääkäri Johanna Mattson (HYKS Syöpäkeskus), työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki (Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry), apulaisproferssori Paulus Torkki (Helsingin yliopisto) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (Sosiaali- ja terveysministeriö). Kuva: Emma Andersson.

 

Kansikuvassa osa SuomiAreena-tiimistämme, joka koostui SSP:n työntekijöistä ja Satakunnan Syöpäyhdistyksen työntekijöistä sekä vapaaehtoisista.