Siirry suoraan sisältöön

Suomen Syöpäpotilaat ry Suomen omaishoidon verkoston jäseneksi

Hämähäkinseitti ja vesipisaroita

Suomen Syöpäpotilaat ry (SSP) on hyväksytty mukaan Suomen omaishoidon verkostoon. SSP on verkoston 20. jäsen.

Suomen omaishoidon verkosto on vuonna 2005 perustettu avoin yhteistyöverkosto, johon kuuluu valtakunnallisia järjestöjä, säätiöitä ja tutkimuslaitoksia. Verkoston tavoitteena on yhteistyötä vahvistamalla vaikuttaa eri tavoin omaishoidon kehittämiseksi ja omaishoitoperheiden aseman parantamiseksi.

SSP on liittynyt omaishoidon verkostoon, koska omaishoidon kysymykset koskettavat usein myös syöpäpotilaita ja heidän läheisiään. Yhä useampi syöpäpotilas saa nykyisin hoitoa kotona asuen,  läheisten tuella jopa vuosia.

Perustimme vuoden 2019 alussa syöpäpotilaiden läheisille Facebook-verkoston ja siihen liittyi muutamissa päivissä yli 200 ihmistä, uusia liittymispyyntöjä tulee tasaisesti koko ajan.

SSP on pienin resurssein toimiva yhdistys, ja toivommekin, että verkoston kautta voimme ohjata ja tukea syöpäpotilaiden läheisiä omaishoidon kysymyksissä. Voimme myös välittää omia kokemuksiamme edunvalvontaan verkoston kautta.

Suomen Syöpäpotilaat on tiedotustoiminnassaan huomioinut potilaan läheiset jo pitkään. SSP:n opasvalikoimasta löytyy esimerkiksi seuraavat oppaat:

Opas Syöpäpotilaan läheiselle

Opas saattohoitopotilaan läheiselle

Nuoren perheen selviytymisopas

Termi CancerCarers on yhä useammin mukana eurooppalaisessa syöpäpotilasjärjestöjen yhteistyössä.