Siirry suoraan sisältöön

Terveyskylän Syöpätalo ja Vertaistalo ovat nyt avautuneet

Terveyskylä.fi laajentui eilen uusilla palveluilla syöpä- ja leikkauspotilaille. Myös vertaistukeen keskittyvä Vertaistalo on nyt avoinna ja tuo vertaisuuden entistä lähemmäs kaikkia suomalaisia. 

Syöpätalosta löytyy tietoa syöpätaudeista ja hoidon kulusta. Tulevaisuudessa palveluun tulevat myös digitaaliset hoitopolut, joiden avulla toivotaan löytyvän uusia mahdollisuuksia sairauden seurantaan ja ammattilaisten tavoittamiseen.

Vertaistalo puolestaan johdattaa potilaat ja heidän läheisensä vertaistuen pariin – ajasta ja paikasta riippumatta. Sivuilta löytyy hakukone, jonka avulla voi etsiä tukea tarjoavia potilasyhdistyksiä.

Leikkaukseen.fi –palvelussa on kattava tietopaketti, joka auttaa valmistautumaan sairaalassa tehtävään toimenpiteeseen. Lisäksi palvelussa kerrotaan leikkauspäivän kulusta sekä leikkauksesta toipumisesta.

Mikä Terveyskylä?

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä. Potilaille tarkoitettuihin digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukevat pitkäaikaisen sairauden kanssa elämisessä. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Terveyskylässä ovat avoinna toukokuun uusien talojen lisäksi Aivotalo, Allergia- ja astmatalo, Harvinaissairauksien talo, Mielenterveystalo, Naistalo, Niveltalo, Kuntoutumistalo ja Kivunhallintatalo, Painonhallintatalo, Reumatalo, Sydänsairauksien talo, Verisuonitalo sekä Helsingin Biopankki ja ammattilaisten osio. Vuoden 2018 loppuun mennessä avoinna on noin 30 taloa.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus. Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hanketta.