Siirry suoraan sisältöön

Tukea on tarjolla kesälläkin

Kuvassa vehreä kukkakato, jossa valkoisia kukkia.

Suomen Syöpäpotilaat ry:n toiminta hiljenee vuoden lämpimimpinä kuukausina, mutta tukea ja tietoa on silti saatavilla läpi kesän.

Keskiviikkona 21.6. vertaistukipuhelimemme on auki viimeistä kertaa tällä kevätkaudella. Vertaistukipuhelimen numero on 044 7140 330, ja linja on auki klo 18-20. Puhelimeen vastaavat koulutetut vertaistukihenkilömme, jotka ovat itse syöpään sairastuneita tai läheisiä.

Puhelintuki on suunnattu kaikille, joita syöpä sairautena koskettaa; syöpään sairastuneille, läheisille, sairautta epäileville tai työssään/opinnoissaan syöpään sairastuneita ja läheisiä kohtaaville.

Potilasverkostot

Facebookin potilasverkostomme toimivat normaalisti koko kesän ajan. Verkostojen liittymispyyntöjä hyväksytään tuttuun tapaan arkipäivisin. Verkostot ovat yksityisiä eli ryhmässä käyty keskustelu näkyy vain ryhmän jäsenille, ja ryhmään liittyminen edellyttää liittymiskysymyksiin vastaamista.

Potilasverkostomme tarjoavat mahdollisuuden vertaistukeen syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Suurin osa ryhmistä on tarkoitettu sekä syöpään sairastuneille että läheisille. Osa ryhmistä on vain sairastuneille, ja läheisille on oma ryhmä.

Lue lisää potilasverkostoistamme tästä.

Potilasoppaat

Potilasoppaiden toimituksiin tulee pieni kesätauko. Kauden viimeinen opastoimitus lähtee meiltä tiistaina 27.6.2023, ja syyskauden ensimmäinen opastoimitus lähtee matkaan taas tiistaina 1.8. Oppaat on tilattavissa tilauslomakkeidemme kautta.

Koko potilasopassarjamme on luettavissa verkkosivuillamme PDF-muodossa.

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut toimivat koko kesän. Neuvontapalveluun voi soittaa, lähettää sähköpostia tai ottaa yhteyttä chatissä maksuttomasti. Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita syöpään liittyvät asiat mietityttävät. Neuvontahoitajat antavat tietoa ja tukea soittajille.

  • Puhelinneuvonta palvelee maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. Puhelinneuvonnan numero on 0800 19414.
  • Sähköpostineuvontaa saa laittamalla viestiä osoitteeseen neuvonta@cancer.fi. Hoitajat vastaavat viesteihin mahdollisimman nopeasti.
  • Chat löytyy neuvontapalveluiden sivujen alalaidasta, oranssina palkkina. Chat on auki 19.6-13.8.23 pääsääntöisesti ma-ti klo 9-15.

Syöpäjärjestöjen maksuton etuusneuvontapuhelin on auki keskiviikkoisin klo 15-17 numerossa 0800 411 303. Etuusneuvontaa voi pyytää myös sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen etuusneuvonta@cancer.fi. Etuusneuvontapuhelimen päästä tavoittaa sosiaalietuuksiin perehtyneet asiantuntijat.

Syöpäkipulinja palvelee arkipäivinä klo 9-12 numerossa 050 369 6707.

Kriisiapua

MIELI ry:n kriisipuhelinumero on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Kriisipuhelimen numero 09 2525 0111.

Kriisipuhelimen päivystäjät ovat kriisityön ammattilaisia, alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia.

 

Kuva: Niklas Veenhuis/Unsplash