Siirry suoraan sisältöön

Tukea saa myös kesällä

Kaverukset katsomassa auringonlaskua kädet toistensa olkapäillä

Kesän aikana ei tarvitse jäädä mieltä askarruttavien kysymysten kanssa yksin. Järjestöt palveluineen ovat tukenasi koko kesän.

Potilasverkostot ja potilasoppaat

Jos etsit kesän aikana vertaisia, joiden kanssa keskustella, suljettuihin Facebook-ryhmiimme hyväksytään jäseniä läpi koko kesän. Vertaistuki on vain parin klikkauksen päässä.

Mikäli kaipaat luotettavaa tietoa syöpäsairauksista ja niiden hoitoon liittyvistä kysymyksistä, tutustu potilasopasvalikoimaamme. Kaikki oppaat ovat vapaasti luettavissa, ladattavissa ja tulostettavissa nettisivuiltamme. Voit myös tilata painettuja oppaita nettisivujemme kautta. Yksityishenkilöiden tilaukset toimitetaan myös kesän aikana. Yhteisötilauksissa on tauko 29.6.–9.8.2021. Kyseisenä aikana tehdyt tilaukset tullaan toimittamaan aikaisintaan viikolla 32.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu

Mietityttääkö jokin syöpään liittyvä asia? Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelussa syöpään erikoistuneet sairaanhoitajat vastaavat kysymyksiisi arkipäivisin. Neuvontahoitajaan saat heinäkuussa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse. Chat-palvelu osoitteessa www.kaikkisyovasta.fi on heinäkuun tauolla, mutta palaa taas elokuussa linjoille.

Neuvontahoitajat tavoitat puhelimitse numerosta 0800 19414 (maksuton) ja sähköpostitse osoitteesta neuvonta@cancer.fi.

Neuvontapalvelu on avoinna ma ja to klo 10–18 sekä ti, ke ja pe klo 10–15.

Lisäksi sinua palvelevat Etuusneuvonta sekä Syöpäkipulinja. Etuusneuvonta auttaa muun muassa toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä keskiviikkoisin klo 15–17 numerossa 0800 411 303. Syöpäkipulinjalla asiantuntijat puolestaan tukevat syöpäkipujen hoidossa ja tekevät myös tarvittaessa yhteistyötä terveydenhuollon henkilöstön kanssa potilaan kipuongelman ratkaisemiseksi. Syöpäkipulinja palvelee arkisin klo 9-12 numerossa 050 369 6707.

Kriisiapua

Suomen Mielenterveys ry:n (Mieli ry) suomenkielinen kriisipuhelin päivystää koko kesän numerossa 09 2525 0111 vuorokauden ympäri. Kriisipuhelin palvelee rajoitettuina aikoina myös ruotsiksi sekä arabiaksi. Tarkempia tietoja palveluista löydät Mieli ry:n verkkosivuilta.

 

Kuva: Helena LopesUnsplash