Siirry suoraan sisältöön

Uusi Biopankki ja syöpäpotilas -opas julkaistaan SuomiAreenalla


biopankki ja syöpäpotilas
Biopankit ovat monille uusi asia ja siksi Suomen Syöpäpotilaat ry on tuottanut niiden toimintaa ja tarkoitusta selvittävän oppaan syöpäpotilaille. Suoraan painosta saapuvia oppaita on jaossa Porin SuomiAreenalla 11.-13.7.2017.

Oppaassa pyritään vastaamaan yleisimpiin kysymyksiin, joita biopankit herättävät, kuten tietoturvaan ja yksityisyyteen liittyvät kysymykset sekä biopankkiaineistojen käyttötarkoitukset.

Porin Antinkadulle parkkeerataan 11.7. myös Suomen ensimmäinen biopankkibussi, jossa kerätään biopankkinäytteitä tiistaista torstaihin klo 10–17. Paikan päällä on asiantuntijoita, joiden kanssa voit keskustella biopankkitoiminnasta.

Lisäksi tiistaina 11.7. järjestetään kauppakeskus Puuvillassa (Siltapuistokatu 14, Pori) klo 11.45–13.00 paneelikeskustelu, jonka aiheena on ”Suomalaiset syöpää vastaan – Terveydenhoidon vallankumous kasvaa korkoa biopankeissa”. Keskusteluun osallistuvat muun muassa Suomen Syöpäpotilaat ry:n hallituksen jäsen Eveliina Määttälä, HYKS Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson sekä Helsingin Biopankin tieteellinen johtaja Olli Carpén. Tilaisuus on yleisölle avoin.

Voit seurata biopankkikeskustelua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tuentiedettä.