Siirry suoraan sisältöön

Vertaistukihenkilökoulutus keväällä 2023

Toivot

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä? Oletko itse sairastunut syöpään tai oletko syöpään sairastuneen läheinen? Vapaaehtoistoimintaan hakeudutaan ihan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Suositeltavaa on, että omasta sairastumisesta on kulunut aikaa vähintään 1-2 vuotta, jotta on mahdollista asettua tuettavan rinnalle.

Kevään 2023 toinen vertaistukihenkilökoulutus toteutuu etäkoulutuksena huhti-toukokuussa 2023 (18.4., 25.4., 2.5. ja 9.5.2023 klo 17-19.00) MS Teamsissa. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Sylvan, Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen sekä Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa. Suomen Syöpäpotilaat ry tarjoaa koulutuksen toimintaan, toiminnan- ja työnohjauksen, yhteisön tarjoaman tuen sekä täydennyskoulutuksia.

Vapaaehtoisilla on erilaisia tapoja toteuttaa vapaaehtoistoimintaa Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä. Ei ole vain yhtä tapaa toimia vapaaehtoisena yhdistyksessämme, vaan tapoja on niin monia, kuin toimintaan osallistuvia on. Vapaaehtoiset SSP:ssa ohjaavat mm. vertaistukiryhmiä kasvokkain ja verkossa sekä toiminnallisia ryhmiä, ohjaavat chattia, tarjoavat vertaistukea OLKA:n Toivo-sovelluksen kautta (19.4.2023 alkaen) sekä puhelintukena, toimivat vaikuttamistyössä ja luottamustehtävissä sekä Pop Up-tyyppisissä vapaaehtoistehtävissä. Toimintaa suunnitellaan yhdessä vapaaehtoisen omia toiveita ja mieltymyksiä kunnioittaen. Tärkeää on, että vapaaehtoistyö tukee elämän muita osa-alueita ja on tekijälleen mielekästä sekä merkityksellistä. Vapaaehtoistoiminnasta on lupa pitää taukoa ja palata takaisin tai lopettaa toiminta, kun sen aika on. Yhdessä tehty työ kohderyhmiemme hyväksi (syöpään sairastuneet ihmiset ja läheiset) on yhteinen oppimisen ja onnistumisen kokemus!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tulevaan vertaistukihenkilökoulutukseen: Vertaistukihenkilökoulutus uusille vapaaehtoisille | Suomen Syöpäpotilaat (syopapotilaat.fi)

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnastamme? Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä SSP:n Miia Merikallioon,  miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan juuri sellaisena, kuin olet! Yhdessä olemme enemmän inhimillisen ihmisyyden hyväksi!