Siirry suoraan sisältöön
Kirjoituskoneen näppäimistö

Suomen Syöpäpotilaat ry kertoo toiminnastaan, osa 4: viestintä

Suomen Syöpäpotilaat ry

Suomen Syöpäpotilaat ry

Suomen Syöpäpotilaat ry on valtakunnallinen syöpäpotilasjärjestö. Mitä järjestö tekee? Mitä ovat potilasverkostot? Millaisia opaskirjasia järjestö tuottaa? Mihin syöpäpotilaiden omaa järjestöä tarvitaan? Näihin asioihin pureudumme ”Suomen Syöpäpotilaat ry kertoo toiminnastaan” -blogisarjassa.

**********************************************************************

Suomen Syöpäpotilaat ry kertoo toiminnastaan syopapotilaat.fi-sivustolla. SSP:n viestintä sosiaalisessa mediassa on keskeinen osa sen toimintaa, osallistumista ja edunvalvontaa.

Ensisijainen sosiaalisen median kanava on Facebook, jossa jaetaan syöpäpotilaita ja sidosryhmiä koskevaa tietoa, kuten uutisia, tietoa tapahtumista sekä kannanottoja.

SSP saa syöpään sairastuneille suunnattuja median haastattelupyyntöjä ja erilaisia kyselyitä viikoittain. Facebookin vertaisryhmät ovat hyvä tapa tavoittaa iso joukko potilaita. Englanninkielinen Facebook-sivu on silta kansainvälisiin kontakteihin.

Sosiaalisen median kanavista käytössä ovat myös Twitter, LinkedIn ja Instagram.

SSP kertoo toiminnastaan paperisella esitteellä, jota jaetaan sekä Syöpäjärjestöissä että syöpää hoitavissa terveydenhuollon yksiköissä, alan tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joissa voidaan tavoittaa syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään.

Syöpäsairauskohtaiset tietoisuuspäivät ja -kuukaudet näkyvät SSP:n viestinnässä. Lisäksi SSP tekee Syöpälinjalla-nimistä podcast-sarjaa ja julkaisee uutiskirjettä neljännesvuosittain.

 

Kuva: Markus Winkler/Unsplash