Siirry suoraan sisältöön
SSPn ständi Syöpäjärjestöpäivillä

Suomen Syöpäpotilaat ry Syöpäjärjestöjen Järjestöpäivillä 2022

Suomen Syöpäpotilaat ry

Suomen Syöpäpotilaat ry

Syöpäjärjestöpäivät pidettiin vihdoin koronan jälkeen 6.-7.5.2022 Turussa, monille syöpäpotilaille tutussa Meri-Karinassa, ja SSP osallistui tapahtumaan sekä hallituksen että henkilöstön voimin laadukkaaseen ohjelmaan ja omalla ständillä.

Kaksipäiväisen tapahtuman alussa perjantaina Syöpäjärjestöjen tuore pääsihteeri Juha Pekka Turunen käänsi katseemme tulevaisuuteen. Turunen korosti puheessaan järjestömaailmaa ravistelevaa muutosta:

Tieto muuttuu ajassa, ja on mietittävä toden teolla, mikä tulevaisuudessa toimii.

Muuttuva maailma puhutti paljon. Perjantain teemat olivat järjestöjen tulevaisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus sekä saavutettavuus.

Kuulimme muun muassa mielenkiintoisen paneelikeskustelun sote-uudistuksen ja järjestöjen yhtälöstä, jossa olivat mukana MLL:n toiminnanjohtaja Janina Andersson, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtaja Antti Parpo sekä aluevaltuutetta ja Liedon kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Niina Piippo. Piippo sijaisti paneelissa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindéniä.

Lauantain teema oli luotettavuus. Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Tero Lausala puhui luotettavuuden rakentamisesta vastuullisuuden kautta ja Syöpärekisterin tutkimuspäällikkö Karri Seppä kertoi, miten Syöpärekisteri tuottaa luotettavaa tietoa.

Turun yliopiston professori Juhani Knuuti pohti luennossaan, miksi virheelliset uskomukset ovat pysyvät pinnalla, vaikka tutkittu tieto lisääntyy.

Mikä on Syöpäjärjestöt?

Syöpäjärjestöt on Suomen suurin kansanterveysjärjestö. Syöpäjärjestöt koostuu Suomen Syöpäyhdistyksestä ja syöpätutkimusta rahoittavasta Syöpäsäätiöstä. Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 paikallisesti toimivaa syöpäyhdistystä, kuusi potilasjärjestöä ja Suomen Syöpärekisteri.

Suomen Syöpäpotilaat ry (SSP) on yksi näistä kuudesta potilasjärjestöstä.

Syöpäjärjestöjen tarkoitus on tukea ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään sekä levittää tietoa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista. Syöpäjärjestöt pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja syöpäseulonnoista.