Siirry suoraan sisältöön
Koivu ja ilta-aurinko järven rannalla

Tietoa jokaiselle

Minna Anttonen

Minna Anttonen

Syöpäpotilaiden hoitoon liittyvät bioteknologian alan kysymykset ovat haastavia tavalliselle järjestön toiminnanjohtajalle. On tarvittu harrastuneisuutta, jotta esimerkiksi osallistuminen Biotekniikan neuvottelukunnan työskentelyyn on ollut mielekästä.

Bioteknologian mahdollisuudet sairauksien parantamisen ja ruuantuotannon alalla ovat valtavia. Pandemian rantautuminen Eurooppaan sekä sodan aiheuttama nälänhädän uhka ovat korostaneet bioteknologisten menetelmien ja innovaatioiden tarpeellisuutta ihmiskunnalle.

Saamme elää aikana, jolloin ensi kertaa historiassa on olemassa tehokkaita hoitoja syöpien parantamiseksi ja lisää on tulossa, myös muihin sairauksiin.

Suomen Syöpäpotilaissa pidämme tärkeänä tutkimuksen selvittämistä ymmärrettävästi meille, jotka emme ole alan ammattilaisia. Myös maallikoilla tulee olla valmiuksia muodostaa perusteltuja näkemyksiä bioteknologian alalta nouseviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Kun yleistietous bioteknologiasta syvenee, pystymme kansalaisina panostamaan yhteiskuntaan, joka hyödyntää mahdollisuuksia turvallisesti.

Bioteknologian merkittävät hyödyt eivät saa jäädä globaalisti tai edes paikallisesti vain kaikkein varakkaimpien hyödynnettäviksi. Aionkin itse kuluttaa kesää hieman Kirmo Wartiovaaran uuden, DNA:sta kertovan kirjan parissa.

Pian koittava juhannus onkin tänä vuonna melkein oikealla paikallaan. Ihanaa kesää, hyvää juhannusjuhlaa!

 

Kuva: Felix Lindvik/Unsplash