Siirry suoraan sisältöön
Narsisseja läheltä kuvattuna

Toiminnanjohtajan pääsiäistervehdys

Minna Anttonen

Minna Anttonen

Hyvää pääsiäistä!

Vetäydymme koteihimme viettämään pääsiäistä koronavirus-epidemian aikaan ja poikkeuksellisen tilanteen vallitessa maassamme ja koko maailmassa. Viruksen toteamiseen ei vielä ole halpaa ja helppoa testiä, joten emme tiedä, kuka meistä levittää sitä tietämättään.

Joudumme rajoittamaan yhdessä olemista, myös nyt, kun pääsiäinen aloittaa kevään vuotuisjuhlat. Toivoa on, että kesään mennessä epidemian ensimmäinen aalto laantuisi.

Suomen Syöpäpotilaiden työntekijät ovat siirtyneet etätöihin, toimistopäivät pidämme vuoroissa. Syöpäpotilaiden toimintaan verkkoon siirtyminen ei tuonut suurta muutosta. Huomattavaa on kevään potilastapahtuman peruuntuminen. Vastineeksi on nettitapahtumia. Jäsenkokous siirtyy aikaan, jolloin se voidaan turvallisesti pitää.

Virtuaaliset kokoukset mahdollistavat välineet, teamsit ja zoomit, ovat tulleet päivittäiseen käyttöön. Niiden kätevyys on pelastanut monta hanketta. On myös opittu rajoituksista; edelleen on asioita, jotka järjestyvät parhaiten vanhanaikaisesti tapahtuvien kohtaamisten kautta.

Syöpäpotilaille karanteeni – tai vähintäänkin varovaisuus ihmisten joukossa, ei ole uutta. Nyt kaikki kansalaiset ovat saaneet opetella etäisyyden pitämistä ja eristäytymistä.

Koronan myötä syöpäpotilaille selvä asia on tullut näkyväksi: erikoissairaanhoito on yhteiskunnan selkäranka, sen korkea taso ja toimintakyky kaikissa oloissa on turvattava. Lääkehuollon keskeinen rooli osana terveydenhuollon kokonaisuutta on myös saanut huomiota.

On itsestään selvää, että tuemme erikoissairaanhoitoamme noudattamalla annettuja kokoontumiseen ja liikkumiseen liittyviä suosituksia. Siten terveydenhuoltomme selviää koronan sairastuttamien ihmisten hoidosta niin, että myöskään syöpäpotilaiden välttämätön hoito ei epidemian aikana vaarannu, kuten on luvattu.

 

Pääsiäisiloa ja hyvää kevättä toivottaen,

Minna Anttonen
Toiminnanjohtaja

 

Kuva: Tim GouwUnsplash