Siirry suoraan sisältöön
punaisia pihlajamarjoja syksyllä

Työelämäkoordinaattori Mari Bergman esittäytyy

Mari Bergman

Mari Bergman

Hei kaikki!

Olen Mari Bergman ja aloitin syyskuun alussa työn Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä. Tulen työskentelemään työelämäkoordinaattorina Minä, syöpä ja työ -hankkeessa Emman, Marketan ja Helenen kanssa. Hankkeessa mielenkiintoni herätti työikäisten syöpään sairastuneiden työelämätaitojen kehittäminen. Työ merkitsee meille monille toimeentulon lisäksi sosiaalisia suhteita, arjen rytmittämistä ja osallisuuden tunnetta yhteiskunnassa. Jos työkyky syöpään sairastumisen myötä huononee, ei kenenkään tulisi jäädä yksin selviämään muuttuvien olosuhteiden kanssa.

Tulen matkustamaan hankkeeseen liittyen ympäri Suomea ja odotan jo innolla tapaavani hankkeeseen osallistuvia ihmisiä ryhmissä ja muissa tilaisuuksissa. Haluaisin pyrkiä vaikuttamaan siihen, että ihmisten siirtyminen työelämään syöpädiagnoosin jälkeen olisi mahdollisimman joustavaa ja kaikkia osapuolia tyydyttävää. Tätä työtä haluaisin tehdä erityisesti syöpään sairastuneiden ihmisten, vapaaehtoisten sekä sidosryhmien kanssa; työelämäpalveluista ja sosiaalietuuksista päättäviä tahoja unohtamatta.

Olen aiemmin työskennellyt mm. erilaisissa työllistymiseen liittyvissä palveluissa yksityisellä ja julkisella sektorilla. Työllistäminen ja työssä jaksaminen kiinnostaa minua erityisesti ja toivon tämän hankkeen kautta voivani osaltani vaikuttaa siihen, että polut työelämään helpottuvat konkreettisesti.

Ex-lappilaisena olen oppinut nauttimaan suuresti Helsingin kaupunkikulttuurista, mutta kaipaan välillä myös rauhaa ja luontoa. Vapaa-ajallani hyvän tasapainon näihin olen löytänyt puuhailemalla kaikkea kivaa esimerkiksi kulttuurin ja hyvän ruuan parissa, sekä altistamalla itseni tasaisin väliajoin myös raikkaalle ulkoilmalle.