Siirry suoraan sisältöön
Ryhmä aikuisia

Uusi hanketyöntekijä esittäytyy

Helene Harju

Helene Harju

Olen Helene Harju ja aloitin kesäkuussa Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä hanketyöntekijänä osana työelämätiimiä.

Hankkeen tavoitteena on syöpään sairastuneiden työikäisten fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten työelämävalmiuksien tukeminen.

Työelämä muuttuu itsessään monin eri tavoin, ja syöpään sairastuessa haasteet kasvavat ihmisen etsiessä paikkaa uudelleen työelämässä. Pysähdyksen aikana voi moni asia muuttua.

Tuen saatavuus on tuolloin tärkeää, ilman lokerointia sairautta tai työtaustaa vasten. Asemointi uuden ihmisen tavatessa tapahtuu monesti työelämään painottuen. On helpompi kohdata ihminen ilman arviointia siitä, mitä huippua toinen on työssään saavuttanut tai ollut saavuttamatta. Työn merkitystä väheksymättä, olemme kuitenkin paljon muutakin, kuin miten työ tai sairaus meitä määrittää. Jokaisella on tarve tulla kohdatuksi ja kuulluksi.

Olen koulutukseltani lähihoitaja. Sosiaali- ja terveydenhoitopuolella olen toiminut ikä-ihmisten, mielenterveyskuntoutujien sekä nuorten parissa. Aiempi työkokemukseni on kaupalliselta puolelta, mainostoimistosta.

Työ itselle merkityksellisessä hankkeessa on tämänhetkisessä elämänvaiheessani toivon tuoja. Järjestötyö tuo uuden äärelle, ihmisten pariin. Olen iloinen saadessani olla osana tätä ammattitaitoista työryhmää.

Vapaa-ajalla pyrin antamaan aikaa läheisilleni. Nautin kesäaamuista, vanhojen rakennusten lumosta sekä kirjoista ja musiikista.

Osaltani toivon tapaamisia livenä erilaisissa tapahtumissa sekä verkossa eri ryhmissä. Päivän päätteeksi voisi olla hyvillä mielin päivän kohtaamisista.

Helene Harju

 

Kuvituskuva: CC0 / Pixabay