Siirry suoraan sisältöön
Kuusenoksa lähikuvassa

Uusi työntekijä esittäytyy: viestinnän erityisasiantuntija Hannele

Hannele Peltonen

Hannele Peltonen

Olen Hannele Peltonen ja aloitin työni viestinnän erityisasiantuntijana Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä joulukuun alussa. Työtehtäväni on uudistaa potilasoppaat. Tiedon tuottaminen syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen on tärkeää työtä, jonka tarkoitus on hyödyttää myös Syöpäjärjestöjen ammattilaisia. Uskon, että selkeästi kirjoitettua tekstiä visuaalisesti houkuttelevan ulkoasun kera tarvitaan sekä paperisina että digitaalisina oppaina.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Pääaineeni Tampereen yliopistossa oli tiedotusoppi, lisäksi opiskelin sosiaalipolitiikkaa, sosiologiaa ja kunnallispolitiikkaa. Minulla on toimittajan työstä reilun 20 vuoden kokemus, olen työskennellyt useissa sanoma- ja aikakauslehdissä sekä tehnyt myös radio- ja televisiotyötä.

Toimittajana olen erikoistunut terveydenhuoltoon ja lääketieteeseen. Olen työskennellyt Mediuutisissa ja Apteekkari-lehdessä toimittajana sekä Stakesin Dialogi-lehden ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Tesso-lehden toimitussihteerinä. Viimeiset 7 vuotta olin Psykologi-lehden päätoimittaja.

Journalistina velvollisuuteni on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tiedot on tarkistettava ja tosiasiat on voitava erottaa mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Uskon, että näiden journalismin alan ammattieettisten sääntöjen noudattaminen on tärkeää myös potilasoppaiden uudistamistyössä.

Toivon, että minulla on uudessa työssäni mahdollisuus hyödyntää asiantuntemustani journalistina ja oppia samalla uusia asioita potilasviestinnästä ja järjestömaailmasta.

Innostun kirjallisuudesta, suomen kielestä, musiikista, teatterista ja eläimistä. Olen Julkisen sanan neuvoston jäsen. Tykkään leipoa, siivota ja seurata television vaalikeskusteluja. Kissani Pekka Söpöhäntä on maailman mahtavin tyyppi ja opettaa minulle päivittäin elämänviisauksia. Olen kotoisin Jämsästä, mikä on sekin tärkeää.