Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöjen vertaistukijakoulutus verkossa 8.-29.4.2024

Lisätietoa tapahtumasta

Sinä, joka olet sairastanut syövän tai sinulla on kokemus läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla

Tule mukaan antoisaan vapaaehtoistoimintaan vertaistukijaksi!

Syöpäjärjestöt hakee uusia vapaaehtoisia vertaistukitoimintaan ja järjestää koulutuksen verkossa. Koulutus on suunnattu itse syöpään sairastuneille ihmisille ja syöpään sairastuneiden läheisille, jotka ovat kiinnostuneet vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta Syöpäjärjestöissä. Voit  hakea koulutukseen, mikäli hoitojen päättymisestä on kulunut noin 1-2 vuotta ja koet, että sinulla on voimavaroja tukea toista. Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 hlöä.

Koulutuksen kesto?
Koulutus toteutuu kokonaan verkossa ja kestää kuukauden. Koulutukseen sisältyy neljä verkkotapaamista (kaksi tuntia kerrallaan) sekä lisäksi itsenäistä työskentelyä Pedanet -verkkoalustalla.

Mitä koulutus edellyttää?
Osallistujana sitoudut kaikkiin verkkotapaamisiin sekä varaavan aikaa itsenäiseen työskentelyyn verkkoalustalla. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen verkkoyhteydellä, mikrofonin ja kameran. Teknisiin haasteisiin ja Pedanetin käyttöön on saatavilla opastusta.

Mitä saan koulutuksesta?
Koulutuksen jälkeen voit toimia merkityksellisessä vapaaehtoistehtävässä vertaistukijana Syöpäjärjestöissä. Koulutus vastaa sisällöltään 1 opintopistettä (27 tuntia). Koulutuksesta ja vertaistukijana toimimisesta saat myös todistuksen. Syöpäjärjestöt tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllisesti toiminnanohjausta, täydennyskoulutuksia sekä virkistystapahtumia. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten kesken. Koulutuksen ajankohdat ovat 8.4., 15.4., 22.4. ja 29.4.2024 klo 17.00-19.00 MS Teams-alustalla verkossa.

Tällä hetkellä Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä toimii koulutettuja vertaistukihenkilöitä mm:

  • vertaistukiryhmän ohjaajina,
  • verkkovertaisryhmän ohjaajina,
  • chat-ohjaajina,
  • toiminnallisen ryhmän ohjaajina (esimerkiksi teeman tai harrastuksen äärellä),
  • luottamustehtävissä,
  • kokemuspuheenvuoroissa,
  • puhelintuessa,
  • henkilökohtaisena vertaistukihenkilönä.

Myös uudenlaista vapaaehtoistoimintaa voimme suunnitella yhdessä. Tapoja toimia vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä on niin monia, kuin meitä toimintaan osallistuvia on! Olemme avoimia uusille ideoille!

Voit hakea mukaan vertaistukijakoulutukseen linkistä:

ilmoittaudu mukaan tästä

Kaikkiin hakijoihin olemme yhteydessä maaliskuun 2024 aikana. Lisätietoja koulutuksesta Suomen Syöpäpotilaat ry:n Miia Merikalliolta, miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Lämmin kiitos mielenkiinnostasi vapaaehtois- ja vertaistoimintaamme kohtaan! Yhdessä olemme enemmän – inhimillisen ihmisyyden hyväksi!