Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: elämänlaatu

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

50-vuotisen matkamme kunniaksi haastamme sinut juhlavuoden kirjoitushaasteen pariin!

Juhlavuoden kirjoitushaaste käsittelee syöpäpotilaan oikeuksia koko vuoden 2021 ajan. Haasteen kaikki 10 aihetta tulevat eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice).

Kirjoitushaasteen seitsemäs kirjoitusaihe on elämänlaatu: oikeus hoitoon, jossa otetaan huomioon asiat, joita itse pidät elämänlaatusi kannalta tärkeitä.

Eurooppalaiset syövänhoidon suositukset ovat viime vuonna European Cancer Organizationin julkaisemia. Niiden tavoitteena on parantaa syövänhoidon tuloksia kaikilla Euroopassa syöpään sairastuneilla ja tuoda esiin kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana niiden valmistelussa ja toi suositukset Suomeen.

Itse suositukset pohjautuvat vuonna 2014 julkaistuihin eurooppalaisen syöpäpotilaan perusoikeuksiin, jotka voittivat 2018 European Health Award -palkinnon.

Seitsemännen haasteen deadline on tiistaina 31.8.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen osallistumista.

Juhlavuoden kirjoitushaasteen jo julkaistuja kirjoituksia edellisistä haasteaiheista pääsee lukemaan blogistamme.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut, ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 31.8.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Intoa kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi