Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: erikoistunut moniammatillinen hoito

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

50-vuotiaan Suomen Syöpäpotilaat ry:n juhlavuoden kirjoitushaaste jatkuu. Kirjoitushaasteen teema on syöpäpotilaan oikeudet ja haasteessa käydään tänä vuonna läpi 10 kirjoitusaihetta. Haasta itsesi ja kirjoita!

Kirjoitusaiheet tulevat suoraan eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice), jotka European Cancer Organisation julkaisi vuonna 2020. Suomen Syöpäpotilaat ry toi suositukset Suomeen ja oli mukana niiden valmistelussa.

Suositusten tavoitteena on kohentaa syövänhoidon tuloksia kaikkien kohdalla, jotka ovat sairastuneet syöpään Euroopassa. Suositukset painottavat kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Ne perustuvat eurooppalaisiin syöpäpotilaan perusoikeuksiin, jotka julkaistiin vuonna 2014 ja voittivat 2018 European Health Award -palkinnon.

Neljäs kirjoitusaihe on erikoistunut moniammatillinen hoito: oikeus saada hoitoa moniammatilliselta terveydenhuollon tiimiltä, ihannetapauksessa osana syövänhoidon osaamisverkostoja. 

Edellisiin haasteaiheisiin pohjautuvia tekstejä löydät blogistamme.

Neljännen haasteen deadline on tiistaina 8.6.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen osallistumista.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

  1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
  2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa ja voit osallistua useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
  3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
  5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
  6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
  7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 8.6.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Onnea kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi