Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjoitushaaste: jaettu päätöksenteko

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

Tule mukaan Suomen Syöpäpotilaat ry:n juhlavuoden kirjoitushaasteeseen ja kirjoita! Kirjoitushaaste käsittelee syöpäpotilaan oikeuksia.

Kirjoitushaasteen viides aihe on jaettu päätöksenteko: oikeus osallistua päätöksentekoon hoitotiimisi kanssa kaikissa hoitoasi koskevissa asioissa. 

Haasteessa käydään tänä vuonna läpi 10 kirjoitusaihetta, jotka perustuvat eurooppalaisiin syövänhoidon suosituksiin (European Code of Cancer Practice). European Cancer Organisation julkaisi ne vuonna 2020, ja Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana niiden valmistelussa sekä toi ne Suomeen.

Suositukset perustuvat puolestaan palkittuihin eurooppalaisiin syöpäpotilaan perusoikeuksiin (2014), joiden tarkoituksena on parantaa Euroopassa syöpään sairastuneiden hoitotuloksia. Suositukset korostavat ennen kaikkea kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon keskeisimpiä vaatimuksia.

Viidennen kirjoitusaiheen deadline on tiistaina 6.7.2021. Tutustu alla oleviin osallistumisohjeisiin ennen haasteeseen osallistumista.

Suomen Syöpäpotilaat ry:n 50-vuotisen matkan kunniaksi järjestettävä juhlavuoden kirjoitushaaste jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka. Kirjoitushaasteen tähänastista satoa pääset lukemaan blogistamme.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut, ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 6.7.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Tsemppiä kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi