Siirry suoraan sisältöön

Juhlavuoden kirjotushaaste: tutkimus & innovaatiot

Tekstikuva, jossa lukee KIRJOITUSHAASTE 2021

50-vuotias Suomen Syöpäpotilaat ry:n juhlavuoden kirjoitushaaste on käynnissä! Oletko mukana?

Juhlavuoden kirjoitushaaste käsittelee syöpäpotilaan oikeuksia vuoden 2021 aikana. Haasteessa käydään läpi 10 aihetta, jotka tulevat suoraan eurooppalaisista syövänhoidon suosituksista (European Code of Cancer Practice). Nämä vuonna 2020 European Cancer Organizationin julkaisemat suositukset pyrkivät parantamaan syövänhoidon tuloksia Euroopassa.

Suositukset tuovat esiin kansalais- ja potilaskeskeistä näkemystä sekä hyvän kliinisen syövänhoidon tärkeimpiä vaatimuksia. Ne pohjautuvat eurooppalaisiin syöpäpotilaan perusoikeuksiin (2014), jotka voittivat 2018 European Health Award -palkinnon. Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana suositusten valmistelussa ja toi ne Suomeen.

Haasteen kuudes aihe on tutkimus ja innovaatiot: oikeus saada tietoa sinulle soveltuvista käynnissä olevista kliinisistä tutkimuksista.

Kuudennen haasteen deadline on tiistaina 3.8.2021. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ennen osallistumista.

Juhlavuoden kirjoitushaasteen satoa edellisistä haasteaiheista pääsee lukemaan blogistamme.

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste on suunnattu 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Voit olla syöpään sairastunut, läheinen tai muuten teemasta kiinnostunut, ja voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.
7. Kaikki julkaistut kirjoitukset palkitaan!

Kirjoituksen toimittaminen

Kirjoitukset lähetetään viimeistään tiistaina 3.8.2021 osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste: Kirjoituksen otsikko”, viestin leipätekstiin osallistujan nimi sekä yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Hurjasti tsemppiä kirjoittamiseen!

Lisätietoja

Juhlavuoden koordinaattori Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi