Siirry suoraan sisältöön

Kirjoitushaaste 2022: potilaan ääni

Kuvassa lukee KIRJOITUSHAASTE 2022, Potilaan ääni, taustalla hiekkaranta

Auta meitä saamaan syöpään sairastuneen ääni kuuluviin!

Haluaisitko kirjoittaa siitä, millaista on elää syövän kanssa, kun ympäröivä maailma on myllerryksessä?

Olemme kokeneet monta ahdistavaa asiaa. Luulimme jo, että kaksi vuotta kestänyt pandemia alkaisi pikkuhiljaa olla takanapäin, ja pääsisimme normaaliin arkeen. Mieliämme painaa myös Ukrainassa Venäjän hyökkäyksen vuoksi käytävä sota ja sen mukana tuoma epävarmuus.

Samaan aikaan hoitajien lakko kosketti ja koskettaa edelleen syöpään sairastuneita. Lisäksi se toi entistä näkyvämmäksi hoitajapulan, joka ennusteiden mukaan tulee olemaan terveydenhuoltomme keskeisiä ongelmia tulevat vuodet.

Kirjoita!

Jos koet, että haluaisit jakaa omia kokemuksiasi syöpään sairastuneena, kirjoita meille blogiteksti. Julkaisemme mahdollisesti juuri sinun kirjoituksesi verkkosivujemme blogissa. Jaamme julkaisemiamme blogitekstejä myös sosiaalisen median kanavillamme.

Mikäli aiheen keksiminen tuottaa ongelmia, voit kirjoittaa esimerkiksi seuraavista aiheista:

  • Poikkeusolojen vaikutus syöpähoitooni
  • Syövän pitkäaikaishaitat & kuka niitä hoitaisi?
  • Potilaana tutkimuksen parissa – miten tulkita tieteellisiä artikkeleita?
  • Potilaskokemuksia biologisista lääkkeistä tai biosimilaareista
  • Kokemuksia syöpä ja työelämä -yhtälöstä (esim. työ, opiskelu, jaksaminen jne.)
  • Sairastuneen työntekijän terveiset työnantajille
  • Työttömänä syövän jälkeen palveluiden viidakossa

Jos oman tekstin tuottaminen ei houkuttele sinua, voit myös tehdä suomennoksia tai koosteita luotettavista ulkomaisista artikkeleista ja uutisista.

 

Osallistumisohjeet

Suomen Syöpäpotilaat ry järjestää kirjoitushaasteen.

1. Kirjoitushaaste 2022: potilaan ääni on suunnattu 18 vuotta täyttäneille syöpään sairastuneille. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.
2. Kirjoituksen otsikko on vapaasti valittavissa. Kirjoitusten genreä eli lajityyppiä ei ole määritelty tai rajattu. Tekstin suosituspituus on n. 300–2000 sanaa, ja voit osallistua haasteeseen useammalla kuin yhdellä kirjoituksella.
3. Kirjoitukset tulee kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
4. Kirjoitus tallennetaan rtf- tai .doc-muodossa.
5. Kirjoitukset oikoluetaan ennen julkaisua. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja.
6. Osallistumalla kirjoitushaasteeseen kirjoittaja antaa Suomen Syöpäpotilaat ry:lle oikeuden julkaista tekstin tai tekstit paperi- ja verkkojulkaisuna. Tekstejä ei saa julkaista muualla.

Kirjoituksen toimittaminen Suomen Syöpäpotilaat ry:lle

Lähetä kirjoituksesi 31.8.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info (at) syopapotilaat.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi “Kirjoitushaaste22: Kirjoituksen otsikko”. Voit kirjoittaa viestin leipätekstiin nimesi sekä yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero ja osoitetiedot).

Lisätietoja

Koordinaattori (viestintä) Kaisa Häkkänen: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi