Siirry suoraan sisältöön

Young Cancer Finland osaksi Suomen Syöpäpotilaita

Kuvassa henkilö pitelee vaahteranlehtiä kasvoillaan

Syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten yhdistys Young Cancer Finland ry:n (YCF) toiminta on siirtynyt tärkeäksi osaksi Suomen Syöpäpotilaat ry:n (SSP) toimintaa. Aiemmin YCF oli yhdistys syöpään sairastuneille nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen. Yhdistystoiminnan lakattua YCF toimii Suomen Syöpäpotilaiden nuorten aikuisten verkostossa suunnitellen ja toteuttaen kohderyhmälle suunnattua toimintaa.

Yhdessä YCF:n aktiivisten vapaaehtoisten Lauran, Saran ja Villen kanssa toteutimme Nuorten aikuisten ja läheisten päivän 2.9.2023. Jotta Suomen Syöpäpotilaat vastaisi juuri nuorten aikuisten toiveisiin ja tarpeisiin, on tärkeää, kohderyhmä on aktiivisesti mukana toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Sara on myös lähdössä SSP:n edustajana Nordic Youth Cancer Meetingiin, Islantiin tutustumaan pohjoismaiseen toimintaan.

Suunnitteilla on muun muassa nuorille aikuisille suunnattu meemityöpaja 16.11.2023 ja tapahtuma alkuvuodelle 2024. Lisäksi vertaistukihenkilömme Tiinan aloitteesta on alkamassa etäjooga ja suunnitteilla on hyvinvointiviikonloppu ensi keväälle, jotka ovat suunnattu kaikille ikään tai syöpädiagnoosiin katsomatta.

Toiminnan suunnittelussa lähtökohtana on kohderyhmältä kerätyt palautteet ja toiveet.

Nuorille aikuisille suunnatut tapahtumat ilmoitetaan SSP:n tapahtumakalenterissa.

 

Kuva: Artur Rutkowski/Unsplash