Siirry suoraan sisältöön

Kirjoitushaasteen teksteissä näkyy psyykkisen tuen puute

Kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä

Suomen Syöpäpotilaiden Minulla on asiaa päättäjille syövän hoidosta! -kirjoitushaaste keräsi toinen toistaan hienompia tekstejä. Tekstien aiheissa nousi esille erityisesti syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä psyykkinen tuki.

Marraskuussa 2022 Suomen Syöpäpotilaat ry aloitti Minulla on asiaa päättäjille syövän hoidosta! -kirjoitushaasteen. SSP kutsui potilaat, läheiset ja syövän hoidon parissa työskentelevät ammattilaiset kertomaan päättäjille blogitekstein, mitä syövän hoidossa voitaisiin parantaa. Haaste päättyi 28.2.2023.

Eduskuntavaalien alla yhdistys koki tärkeäksi nostaa esiin syövänhoidon epäkohtia ja tuoda niin potilaiden, läheisten kuin syöpää hoitavien ammattilaistenkin tarinat näkyviksi.

Psyykkinen tuki puhuttaa

Minulla on asiaa päättäjille syövän hoidosta! -kirjoitushaaste keräsi kymmenen hienoa haastetekstiä, jotka on julkaistu SSP:n blogissa. Psyykkinen tuki nousi suosituksi aiheeksi.

Muita tärkeitä aiheita olivat muun muassa työelämä, keuhkosyövän stigma, syövänhoidon kustannustehokkuus ja syöpästrategia, lääkkeiden saanti, syöpään sairastuneelle puhuminen sekä läheisen rooli.

Tutustu haastekirjoituksiin:

 

Suomen Syöpäpotilaat ry kiittää lämpimästi kaikkia kirjoitushaasteeseen osallistuneita! 

 

Kuva: Alex Green/Pexels